Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розпочав роботу Міжнаціональний міжконфесійний молодіжний семінар студентів «Ковчег»

21-24 червня 2006 року Центральний Український фонд історії Голокосту «Ткума», Федерація польських організацій в Україні та УКУ за сприяння Генерального консульства РП у Львові, Американського Європейського розподільчого Комітету «Джойнт» у Києві та Дніпропетровську та Львівського обласного єврейського благодіного фонду «Хесед Ар’є» проводять Міжнаціональний міжконфесійний молодіжний семінар українських, єврейських та польських студентів «Ковчег». Про це сьогодні 21 червня 2006 року під час прес-конференції повідомив проректор УКУ Мирослав Маринович.
Міжнаціональний та міжконфесійний діалог є важливою передумовою формування в українському суспільстві атмосфери толерантності, тому Центр «Ткума» разом із своїми партнерами планує організацію міжнародних форумів, конкурсів, навчальних семінарів за участю єврейської, української та польської молоді. Міжнаціональний семінар «Ковчег» буде проходити в Унівській лаврі, оскільки саме тут під час ІІ світової війни священики та ченці Греко-католицької церкви рятували від Голокосту єврейських дітей, надавали допомогу українським та польським дітям. Робили вони це з благословення та волі одного з духовних поводирів українського народу в ХХ столітті митрополита Андрея Шептицького та його брата архімандрита Климентія Шептицького. Один з врятованих євреїв був Адам Ротфельд, відомий сьогодні польський політик та вчений, професор, колишній міністр закордонних справ Польщі.
«Ковчег» започатковує серію українсько-польсько-єврейських заходів центру «Ткума» спрямований на усвідомлення уроків Голокосту, укріплення атмосфери толерантності та міжнаціонального порозуміння. У роботі семінару візьмуть участь відомі вчені та громадські діячі з України, Польщі та Ізраїлю.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ