Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розроблено законопроект, який дасть змогу закрити "білі плями" українського мовлення

18 січня 2017 року у Верховній Раді України зареєстровано законопроект №5657 «Про внесення зміндо деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення», який було розроблено Міністерством інформаційної політики України (МІП), - Урядовий портал.

Нагальна потреба держави в даному законопроекті обумовлена необхідністю забезпечення конституційного права громадян на інформацію та потребою в захисті інформаційного простору України в умовах збройної агресії Російської Федерації.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець, який представлятиме проект Закону у Верховній Раді, прокоментував: «Законопроект передбачає спрощений та прискорений порядок видачі дозволів на телерадіомовлення в окремих регіонах, які найбільш потерпають від російської пропаганди. Зокрема, це стосується прикордонних територій, однак весь перелік таких населених пунктів буде визначатись Кабміном», - сказав Міністр.

Зазначимо, досягнення вищеназваних результатів проектом №5657 пропонується внесенням змін до законів України «Про телебачення і радіомовлення», «Про радіочастотний ресурс України» в частині закріплення механізму видачі тимчасових дозволів на мовлення. Також передбачено чітке юридичне визначення термінів: «тимчасове мовлення», «дозвіл на тимчасове мовлення», «території з особливим режимом мовлення».

Детальна інформація про проект Закону №5657 розміщена на сайті Верховної Ради України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ