Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розшифровку мовного самописця Ту-154 завершено: високопоставлені пасажири не давали вказівок пілотам

Слідчі завершили розшифровку мовного самописця літака президента Польщі Леха Качиньського, що розбився. Про це повідомило джерело, близьке до комісії з розслідування авіакатастрофи.

Співрозмовник агентства додав, що, за попередніми даними, екіпаж Ту-154 не отримував вказівок від високопоставлених пасажирів, що були на борту, обов'язково посадити літак на аеродромі "Северный" під Смоленськом.

За словами джерела, самописець "не зафіксував під час переговорів членів екіпажу якого-небудь тиску на них".

Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Раніше в ЗМІ з'являлася інформація, що екіпаж Ту-154 відмовився йти на запасний аеродром через те, що представники офіційної польської делегації поспішали на траурні заходи в Катинь.

Літак польського президента зазнав аварії 10 квітня під час посадки в умовах низької видимості. На його борту перебувало 96 осіб. У результаті авіакатастрофи ніхто не вижив. Крім Леха Качиньського і його дружини Марії, в катастрофі літака загинули представники військового командування Польщі, а також високопоставлені політики, чиновники, громадські та релігійні діячі.

На місці катастрофи Ту-154 були знайдені три "чорні ящики".

За даними джерела агентства "Інтерфакс", літак був оснащений двома штатними самописцями, а також одним додатковим, який встановили польські фахівці.

Останній був відправлений на розшифровку до Польщі.

Штатні самописці в даний час знаходяться в 13-му Науково-дослідному інституті Міноборони РФ у Люберцях. Їх розшифровкою займаються російські і польські експерти.

Раніше у військовій прокуратурі Польщі відзначали, що чули розшифровку переговорів пілотів літака, що розбився. Пілоти розмовляли трьома мовами - польською, російською та англійською, а кінцівка запису була "драматичною".

Офіційна причина авіакатастрофи поки не оголошена.

Аварія могла статися через погані погодні умови або помилки пілота. Версію про технічні неполадки на борту літака слідчі вже виключили. Для розслідування обставин авіакатастрофи була створена спеціальна комісія, яку очолив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.

Похорони упізнаних пасажирів відбудуться в Польщі 17 квітня. Днем пізніше будуть поховані Лех Качиньський і його дружина. Обов`язки президента Польщі тепер виконує спікер Сейму Броніслав Коморовський, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ