Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Розслідуванням корупційних дій керівництва СПУ та КПУ, можливо, займатиметься комісія ВРУ

«Депутати БЮТ Віктор Таран-Терен і Василь Деревляний планують запропонувати Верховній Раді створити комісію для розслідування корупційних дій керівництва СПУ і КПУ при створенні коаліції», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат Ярослав Кендзьор.
Народний депутат зазначив, що «у пояснювальній записці до проекту постанови депутати стверджують, що коаліція, до складу якої входять фракції ПР, СПУ і КПУ, представляє інтереси груп, небезпечних для економіки».
Водночас Ярослав Кендзьор процитував деякі положення з цієї записки: «Останнім часом у засобах масової інформації, виступах депутатів, які представляють різні політичні сили, з вуст рядових громадян України звучать застереження у зв'язку з приходом до влади і домінуванням у важливих сферах економіки кланово-олігархічних груп, які сповідують симпатії до певних політичних сил».
На думку Ярослава Кендзьора, депутати вважають, що можливість створення такої коаліції відкрилася через корумпованість верхівки СПУ і КПУ.
Лілія Григорович, одна з депутатів, яку організатори проекту планують бачити у своєму складі, поки що про це нічого не знає. Однак, якщо їй все-таки запропонують ввійти до складу комісії, то вона не заперечуватиме, проте перш за все, хоче детальніше дізнатися про наміри новоствореної комісії. Про це вона сказала в коментарі «Гал-info».
Нагадаємо, що автори проекту пропонують включити в комісію 11 депутатів, її главою обрати Деревляного, а його заступником - Ярослава Кендзьора (блок "Наша Україна"). До складу вони пропонують, крім них, обрати депутатів Таран-Терена й Андрія Шкіля (БЮТ), Юрія Болдирєва, Ганну Герман, Тараса Чорновола, Григорія Калетника (усі від фракції Партії регіонів), Лілію Григорович (НУ), Ярослава Мендуся (СПУ) і Миколу Кравченка (КПУ).
Таран-Терен і Калетник пропонують створити комісію терміном на 6 місяців, а її перший звіт заслухати не пізніше, ніж через три місяці від дня її створення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ