Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Розвідка Пентагону повідомила, скільки триватиме війна на Донбасі

Розвідка Пентагону повідомила, скільки триватиме війна на Донбасі, - Укрінформ.

Військова розвідка США прогнозує, що Мінські угоди залишатимуться невиконаними протягом наступного року, немасштабні бойові дії вздовж лінії зіткнення на Донбасі продовжаться, з одночасною можливістю ескалації насильства з боку РФ.

На цьому наголосив у доповіді перед Комітетом Сенату США з питань Збройних сил директор Агентства військової розвідки Пентагону генерал-лейтенант Вінсент Стюарт.

"Конфлікт на сході України між підтримуваними Росією сепаратистами і українським урядом, очевидно, збережеться протягом наступного року, в той час, як надії повної імплементації Мінських угод затьмарюються", - підкреслив у своїй заяві керівник розвідки Пентагону на слуханнях у вівторок.

Він зауважив, що Росія "навряд чи відмовиться від дестабілізуючих дій на Донбасі". Водночас, Україна, очевидно, також не виконуватиме політичні елементи Мінської угоди, поки Росія не виконає свої зобов'язання щодо встановленням безпеки. "Насильство вздовж лінії зіткнення, ймовірно, залишатиметься обмеженим до рівня невеликих боїв, хоча Росія зберігає готовність до ескалації конфлікту", - зауважив глав розвідки Пентагону.

Водночас, він звернув увагу на вкладення Росією ресурсів у модернізацію військового потенціалу.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ