Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Розвиток України блокують псевдоцінності – нажива, заздрість і суперництво, - Маринович

Учора, 7 квітня, відомий правозахисник, Почесний громадянин Дрогобича Мирослав Маринович, виступаючи у Дрогобичі на віче з нагоди 20-х роковин підняття над Ратушею цього міста Національного прапора, сказав, що комуністичний злочин, непокараний і непокаяний, щоразу повертається в образах національної гідності і в спробах відновити давній світ єгипетського комуністичного рабства. Нині наші великі вороги поставили собі за мету зруйнувати Україну і не дозволити більше цьому духові піднятися. Повідомив drohobychanyn.io.ua

  
Причиною такого стану Мирослав Маринович вважає те, що «ми не повернулися до духовності А.Шептицького, до патріотизму епохи ОУН-УПА. На його думку, в Україні вибухнув не лише один Чорнобиль, про який знає весь світ. «В Україні вибухнув також Чорнобиль нашого прагнення до наживи, заздрості і суперництва, - каже Мирослав Маринович. - Ми побачили як суперництва руйнують нашу державну незалежність, наші стосунки».

Мирослав Маринович нагадав давню істину: якщо хочемо змінити Україну змінімо себе. Він закликав українців зробити так, щоб наслідки духовного Чорнобиля були нарешті ліквідовані, передусім у наших душах.


Мирослав Маринович попросив присутніх на віче перед українськими прапорами подивитися на небо і подумки сказати Господові Богові: «Отче, ми присягаємо Тобі, що ніколи більше дух наживи не буде законом нашого життя; дух мамони не сміє бути законом нашого життя, тільки Закон Божий. Ми присягаємо Тобі, Боже, що дух заздрості ніколи більше не буде царювати в наших серцях. Ми присягаємо Тобі, Боже, що замість духа суперництва, який, здається, руйнує все, що можна, ми відкриємо наші серця до духа солідарності, духа взаєморозуміння і духа любові. Це дасть основу нашої гідності, нашої свободи. Вислухай, Господи, нашу присягу і допоможи її здійснити».

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ