Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рубікон в напрямку Європейського Союзу Україна перейшла і ніякі Brexit її не зупинять - Президент

Президент Петро Порошенко наголошує, результати референдуму Brexit не заважають євроінтеграції України. Повідомила прес-служба Президента України.

«Я можу наголосити - європейським прагненням України нічого не загрожує. У нас буде безвізовий режим з Євросоюзом. Ми завершимо процедуру ратифікації угоди про асоціацію, розширимо секторальну співпрацю, імплементуємо угоду про асоціацію і реформи, які кардинально змінять нашу країну», - сказав Президент під час спілкування зі ЗМІ по завершенню зустрічі із Президентом Болгарії в рамках офіційного візиту до цієї країни.

«Рубікон в напрямку Європейського Союзу Украіна перейшла і ніякі Brexit її не зупинять», - заявив Петро Порошенко.

Президент нагадав про нещодавні зустрічі з керівництвом Євросоюзу -  Президентом Єврокомісі Жан-Клодом Юнкером, Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, Президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Петро Порошенко зазначив, Україна потребує від ЄС, в першу чергу, сильної і об'єднаної Європи, яка буде солідарна з Україною. Він додав, що дуже важливо аби настрої євроскептиків були подоланні. «Європа може бути сильною тільки тоді, коли вона буде об'єднаною», - сказав Президент.

Глава Української держави зауважив, що «Brexit - це є вибір народу Великобританії», але вже зараз у Британії відбувається хвиля протестів незгодних не лише в Північній Ірландії, Шотландії, але й у Лондоні.

«Хтось вважає, що Brexit є руйнівним явищам. Я не є серед таких політиків. Навпаки - Brexit є викликом Європейському Союзу. ЄС після Brexit, я впевнений, стане сильнішим, більш мобілізованим. Знайде гідну відповідь на тези безвідповідальних популістів», - зазначив Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ