Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рух повинен готуватися до самостійної участі у наступних виборах до ВР та рад всіх рівнів – Борис Тарасюк

НРУ повинен готуватися до самостійної участі у наступних виборах до Верховної Ради та рад всіх рівнів – заявив сьогодні, 21 жовтня, на зборах депутатів-рухівців усіх рівнів Львівської та Закарпатської областей лідер НРУ, міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

Щоб забезпечити собі необхідні результати на виборах, Рух повинен заручитися підтримкою щонайменше 13 мільйонів українців. Щоб мати змогу досягти цього результату, як наголосив Борис Тарасюк, до 2009 року Рух має довести кількість своїх членів до 150 тисяч осіб. „Сьгодні НРУ залишився єдиною силою у ВРУ, яка виражає ідеї національної демократії, отож ми повинні закликати всі національно-демократичні сили гуртуватися для створення єдиного національного фронту. У всіх місцевих радах, де це можливо, члени Руху мають подбати про те, щоб утворити національно-демократичну коаліцію”, - зазначив Борис Тарасюк. 
Поряд з тим лідер НРУ відзначив, що порівняно з 2002 роком на виборах 2006 року НРУ дещо втратив свої позиції. Так, нині Рух має 13 нардепів, у той час, як у ВРУ минулого скликання мав 19, однак до органів місцевої влади цьогоріч рухівців пройшло приблизно у 4 рази більше, аніж на минулих виборах. НРУ за результатами виборів отримав 5 384 місцевих депутатів.
Борис Тарасюк особливо відзначив успішність Львівської крайової організації НРУ на цих виборах. Так, ЛКО НРУ має 11,2% всіх депутатських мандатів у всіх радах області. За цим показником Львівська крайова організація поступається лише рухівцям АР Крим, де НРУ отримав приблизно 13% до місцевих рад.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ