Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Румунія розвернула літак, на якому віце-прем'єр РФ летів на зустріч із президентом Додоном

Віце-прем'єр країни-агресора Росії Дмитро Рогозін не зміг долетіти до Кишинева на зустріч із президентом Молдови Ігорем Додоном. Румунська влада не дала йому перетнути повітряний простір країни. Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на російського посла в Молдові Фаріта Мухаметшина.

Рогозін летів на літаку авіакомпанії S7. Досягнувши повітряного простору Угорщини, літак розвернувся в бік Москви.

Водночас у кишинівському аеропорту почалася реєстрація пасажирів на рейс S7, який повинен полетіти в Москву.

Реєстрація почалася із запізненням о другій годині, оскільки повідомлялося про затримку літака. Після початку реєстрації на табло аеропорту в графі "Прильоти" з'явилися дані про те, що рейс компанії S7 з Москви до Кишинева перенаправлено.

Раніше Рогозін написав у Twitter, що Кишинів хотів відмовити в прильоті рейсу російської делегації з Домодєдово ще до вильоту.

Як повідомив Рогозін "Інтерфаксу", рішення про політ до Молдови регулярним рейсом було пов'язано з інцидентом, який виникав у чартерного літака, яким віце-прем'єр летів у Кишинів кілька років тому і який влада Румунії спробувала примусити до посадки ...

Рогозін розповів, що "цього разу диспетчери Румунії з Бухареста зв'язалися з бортом, для того, щоб уточнити список пасажирів і підтвердити, що на борту перебуває делегація і її керівник".

"Заборонили при цьому увійти в повітряний простір, - розповів Рогозін. - Коли пілоти зв'язалися з Будапештом і спробували домовитися, оскільки паливо на борту обмежене, про транзитне приземлення в аеропорту Будапешта з тим, щоб літак міг далі пролетіти до Кишинева через румунський простір, а питання щодо делегації було б вирішено додатково після консультацій з російським МЗС, Угорщина також відмовила і в транзиті через свій простір, і в посадці в Будапешті".

За словами Рогозіна, в зв'язку зі сформованою ситуацією (в тому числі паливом, що закінчується, і великою кількістю дітей і жінок, що перебувають на борту), екіпаж повітряного судна зв'язався з ним.

"Було ухвалено рішення йти на безпечний запасний аеродром у Мінськ, з тим, щоб провести необхідну дозаправку і вже з землі зв'язатися з владою щодо подальшого перельоту літака, з тим щоб домогтися безперешкодної доставки пасажирів цього літака", - повідомив Рогозін.

Він додав, що з борту авіалайнера зв'язався з російським МЗС і Росавіації, інформація про повітряний інцидент була передана. "Усі висновки будуть зроблені", - пообіцяв Рогозін.

Рогозіна занесено до списку санкцій ЄС у зв'язку з подіями в Україні.

Свого часу Румунія не визнала легітимність виборів в Державну Думу РФ на території окупованого Криму.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ