Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Руський блок» просить не глумитись над пам’ятниками у Львові

Сьогодні під час сесії Львівської облради всі російські національно-культурні товариства регіону скерують до обласної ради депутацію для вручення кожному обласному обранцеві відкритого листа з протестом проти проекту рішення щодо демонтажу пам’ ятників Вітчизняної війни 1941-1945 рр. та розорення поховань воїнів – жертв Другої Світової війни.
Як повідомили у Російському молодіжному братстві, за дорученням Російської общини Львівської області, Львівського Російського товариства ім. О. Пушкіна, Асоціації культури та освіти «Русский дом», Російського молодіжного братства та інших громадських організацій регіону до депутатів звернеться Голова Руського руху України, лідер партії «Русский блок», депутат Олександр Свістунов.
«Сьогодні, коли наші виборці потерпають від економічних негараздів, з тривогою спостерігають за радикалізацією політичного життя та нездатністю української влади консолідуватись задля виведення України з всеохоплюючої кризи, Львівська обласна рада знайшла час і натхнення для розгляду проекту рішення, прийняття якого загрожує міжнаціональному миру в Україні та матиме надзвичайно серйозні наслідки, – зокрема йдеться у зверненні. – Прошу Вас пояснити місцевим обранцям, що таке рішення є порушенням чинних нормативно-правових актів України, які стосуються вшанування пам’яті про Перемогу у Великій Вітчизняній війні, а також підписаних Україною міжнародних угод, які є складовою та невід’ємною частиною законодавства України».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ