Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ряди львівської міліції „почистять”

28 квітня в МВС України відбулося засідання колегії Міністерства за підсумками роботи міліції в 1-му кварталі ц.р. В роботі колегії взяли участь міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, заступники міністра, члени колегії Міністерства, керівники галузевих служб, а також керівництво УМВС України у Львівській та Харківській областях.
Розпочинаючи засідання, міністр Юрій Луценко у своєму вступному слові окреслив основні негативні тенденції, які намітилися в діяльності органів внутрішніх справ, і які, в основному, стали причиною запрошення до МВС керівників саме згаданих областей. Міністр також висловив здивування, що при загальному зменшенні навантаження на слідчих кількість кримінальних справ, скерованих до суду, також зменшилася. Все це дає підстави вважати, що в окремих областях керівництво УМВС замість реальної боротьби із злочинністю більше опікується формуванням справної статистики.
Водночас, на рівні Міністерства запропоновано провести відповідні заходи з оптимізації та очищення міліцейських рядів Львівщини від працівників, які своїми діями компрометують органи внутрішніх справ регіону.
Як розповів „Гал-info” начальник УМВСУ у Львівській області Віталій Максимов, найгіршою ситуація на Львівщині є у сфері незаконного обігу наркотиків, боротьби з торгівлею людьми. Зокрема, щодо торгівлі людьми за квартал було порушено лише одну справу.
Найболючішою проблемою Львівщини Віталій Максимов назвав викрадення автомобілів. В області вдається розшукати лише кожен четвертий викрадений автомобіль
Що ж стосується проведення „чисток” у рядах львівських правоохоронців, то вони, за словами Віталія Максимова, навряд чи торкнуться рядового складу, оскільки рядові міліціонери мало впливають на ситуацію.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ