Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ряшівському гуртку Об’єднання Українців у Польщі виділено окреме приміщення

4 березня 2006 року відбулася зустріч за участю голови Львівської ОДА Петра Олійника та Маршалка підкарпатського воєводства, представників влади м. Ряшева відбулося офіційне відкриття домівки Ряшівського Гуртка ОУП. Від імені Львівської ЛОДА Петро Олійник подарував гуртку портрет Тараса Шевченка та сучасний комп’ютерний комплекс. Після завершення церемонії відкриття гуртка у місцевій філармонії відбувся святковий концерт, у якому виступив львівський хор „Дударик”. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.
Історія Ряшівського гуртка ОУП сягає 2004 року, коли п. Богдан Климчук запропонував утворити «Український клуб» ім. Юліуша Словацького. Ця ініціатива отримала підтримку українського середовища. До утворення згаданого клубу долучився Почесний консул України в Ряшеві Єжи Кжановський та Адам Кульчицький. Відбулося декілька організаційних зустрічей, більшість з яких – у Почесному Консульстві України у Ряшеві.
Однак після консультацій з тодішнім головою головної управи ОУП бл. п. Мироном Кертичаком, Адам Кульчицький дійшов  висновку, що належить створити у Ряшеві Гурток ОУП і включити його у ланку вже існуючої організації.
17 березня 2005 року у приміщенні Почесного Консульства України у Ряшеві відбулися засновницькі збори Ряшівського Гуртка ОУП. На зборах був присутній бл.п.Мирон Кертичак. Було обрано тимчасову владу гуртка: голова – Адам Кульчицький, заступник голови – Павло Грицина, скарбник – Роберт Качмарський, секретар – Ліляна Слюсаренко. До складу ревізійної комісії увійшли – Богдан Климчук (голова), Ольга Галабуд, о. Мирон Михайлишин. Завдяки старанням Генерального Консула України у Любліні Івана Грицака, Почесного Консула України у Ряшеві Єжи Кжановського 9 січня 2006 року президент Ряшева Тадеуш Ференц прийняв рішення про передання в оренду приміщень на вулиці Балдахувка, 8/9 для ряшівського гуртка ОУП.
Вже тепер у приміщенні гуртка відбуваються щонедільні зустрічі, 19 січня була організована спільна традиційна кутя. Кількість членів гуртка постійно збільшується. На цей момент до його складу входить 31 особа.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ