Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рятувальники МНС попереджають про дотримання правил безпеки на воді

Перший заступник начальника Головного управління МНС України у Львівській області Іван Дідух звернувся до мешканців Львівщини з приводу збільшення випадків загибелі людей на водоймах Львівщини – повідомили в прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.
Текст звернення подаємо нижче:
„Статистика нещасних випадків свідчить, що втопитися може не тільки той, хто невпевнено відчуває себе на воді, а й вправні плавці з багаторічним спортивним стажем. Така ситуація є наслідком того, що перші обережно ставляться до води, а інші занадто впевнені у собі і легковажать правилами безпеки на воді.
Лише з початку року на Львівщині в водоймах виявлено 70 (!) загиблих громадян. А протягом останнього тижня зафіксовано 14 таких випадків. В порівнянні з минулим роком кількість трагічних випадків на водоймах області зросла майже на 55%!
Ось чому варто запам’ятати і дорослим, і дітям декілька нескладних для виконання правил поведінки на водоймах. Купаючись не варто запливати за огороджувальні буї, залізати на технічні та попереджувальні знаки, буї та інші предмети. Аби уникнути травматизму не підпливайте до моторних суден, вітрильників, веслових човнів, а також не стрибайте у воду із плавзасобів, не пристосованих для цього споруд і в місцях, де невідомі глибина та стан дна водойми. Небезпечно організовувати ігри на воді пов’язані з пірнанням, захватом тих, хто купається.
Заборонено використовувати рятувальні засоби і спорядження не за призначенням, а також подавати обманні сигнали тривоги. Медики не рекомендують пірнати у холодну воду після довгого перебування на сонці, адже це може призвести до несподіваної реакції організму, внаслідок різкої зміни температури.
Однією з основних небезпек, що призводять до трагічних ситуацій є купання в нетверезому стані. Відпочиваючи разом з дітьми, не варто залишати їх без нагляду. Необхідно пильно слідкувати за безпекою їх ігор.
Ще одним застереженням, яким не варто нехтувати є спеціальні таблички-попередження про заборону купання у водоймі. Такий напис свідчить про те, що водойма непристосована для купання як з огляду на санітарно-епідемічний, так і технічний її стан: не обстежене дно, відсутність рятувальних пристроїв тощо.
Аби відпочинок приносив тільки радість потрібно дбати про чистоту водойм та пляжів. Дотримання цих нескладних правил є запорукою гарного відпочинку та приємних спогадів про нього.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ