Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рибак: Крайній термін підписання Угоди про асоціацію з ЄС - листопад цього року

Україна розраховує підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом найпізніше в листопаді 2013 року, на Вільнюському саміті "Східного партнерства".

Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Рибак у понеділок під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвіним, повідомляє прес-служба ВР.

"Для України підписання Угоди про асоціацію є першочерговим пріоритетом. Сподіваємося, що Угода буде підписана без зволікання, відразу після завершення сторонами необхідних технічних процедур. Як крайній термін підписання Угоди ми розглядаємо Вільнюський саміт "Східного партнерства" в листопаді нинішнього року", - сказав Рибак.

Він також висловив сподівання, що під час 16-го Саміту Україна-ЄС у Брюсселі, який відбудеться 25 лютого цього року, буде схвалено політичне рішення з приводу переходу України до другої фази реалізації Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

"Ми вдячні польській стороні за активну позицію з цього питання та сподіваємося на подальшу підтримку. Ми також розраховуємо, що польська сторона підтримає нашу пропозицію за результатами тристороннього засідання Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща-Литва, яке відбудеться невдовзі, направити спільне звернення парламентів України, Польщі та Литви на підтримку європейського вибору України та підписання Угоди про асоціацію з ЄС", - зазначив спікер українського парламенту.

Польський посол, зі свого боку, запевнив, що Польща "завжди підтримувала і буде підтримувати євроінтеграційні прагнення України".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ