Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ринок ІТ-технологій у Львові – 150 млн доларів на рік

Львів занепокоєний вимогою Міністерства освіти та науки України щодо скорочення обсягу держзамовлення на 42 % у 2011 навчальному році (лист МОН № 1/9-3 від 06.01.11), повідомила пре-служба Львівської міської ради.

А. Садовий: «Зміни потрібні. Але, коли мова йде про місто Львів, то треба зважити на позицію відомої консалтингової компанії KPMG, яка внесла Львів у список 30 найперспективніших міст світу по розвитку ІТ. Базою є наші навчальні заклади, які готують фахівців. Я би рекомендував збільшити кількість спеціальностей, щоб слава міста новітніх технологій не просто зберігалася, але і розвивалась.

За хорошим ІТ-спеціалістом сьогодні стоїть черга. Це є великий ринок. Сьогодні у Львові в ринку ІТ працює багато людей, кожна особа генерує в рік до 20 тис доларів доходу – це 150 млн в рік. На цей ринок треба робити ставку. Місто визначило розвиток ІТ одним з пріоритетних», - зазначив міський голова Андрій Садовий.

Аргументів щодо збільшення ІТ-спеціальностей є кілька: ІТ-галузь разом з галуззю туризму визнані пріоритетними для розвитку міста в Стратегії підвищення конкурентоспроможності міста Львова до 2015 року, затвердженій Львівською міською радою у 2010 р. ІТ-галузь у Львові на сьогодні налічує вже більше 5 тис. працівників. Темпи її розвитку у 2010-2015 роках прогнозуються в середньому на рівні 20%, що становить від 800 осіб у 2010 році до майже 2000 осіб у 2014 році щорічної потреби галузі у кваліфікованих ІТ-спеціалістах.

У 2010 році Львівський Кластер Інформаційних Технологій та Бізнес Послуг (асоціація провідних львівських ІТ-компаній) сформував робочу групу з розвитку людського капіталу, яка об‘єднала окремі ініціативи компаній в єдину систему активної взаємодії з ключовими університетами Львова, зокрема з таких напрямків як сприяння вивченню іноземних мов, обмін інформацією про потреби освіти та бізнесу, відстеження працевлаштування випускників, популяризація ІТ-спеціальностей вишу та інше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ