Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ринок праці Львівщини: кількість безробітних зменшується, а число вакансій – зростає

У січні-серпні 2019 року послугами спеціалістів базових центрів фахівців зайнятості та філій Львівського ОЦЗ скористалися 32,2 тис. безробітних, що на 2,8 тис. менше, аніж упродовж восьми місяців 2018 року.

Від працедавців надійшла інформація про наявність 50,8 тис. вільних робочих місць, тобто на 1,7 тис. більше, ніж торік. Середня тривалість пошуку роботи (з моменту надання статусу безробітного до працевлаштування), порівняно з минулорічним показником, зменшилася на 10 календарних днів і становила 116. Про це Гал-інфо повідомили у відділі інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

«На початку вересня цього року за посередництва Львівської обласної служби зайнятості роботу шукали 12,3 тис. безробітних, – повідомив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк. – А у базі вільних робочих місць і вакантних посад налічувалося 8,5 тис. варіантів працевлаштування».

За його словами, перекоси на ринку праці спричинені невідповідністю професійно-кваліфікаційного складу безробітних кадровій потребі працедавців. Адже більшість клієнтів центрів зайнятості – особи з вищою освітою (59,4%), тоді як 64,0% вакансій зафіксовано для робітників. Аналіз вільних трудових ресурсів свідчить, що в області серед безробітних домінують жінки (56,5%), третину – 33,5% – складає молодь віком до 35 років, за професійними групами найбільшу частку становлять законодавці, вищі державні службовці, керівники та менеджери (18,6%), за місцем проживання переважають мешканці міст (56,8%).

Упродовж січня-серпня п. р. за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 30,4 тис. осіб, у тому числі 9,4 тис. безробітних. Професійним вишколом охоплено 5,6 тис. осіб, 89,1% з числа осіб, що завершили навчання, уже влилися у трудові колективи і працюють за здобутим фахом. У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 3,6 тис. жителів області, з них 3,4 тис. безробітних.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ