Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Ринок «Привокзальний» стане комунальним?

Сьогодні, 14 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про врегулювання проблемної ситуації, що склалась на ринку «Привокзальний», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив міський голова Андрій Садовий, ринок повинен працювати. Відтак, місто докладе усіх зусиль, аби на ринку було стабільне водо-, газо- та електропостачання. Юридичне вирішення проблемних питань ринку мають напрацювати представники ринку та міська рада у спільній робочій групі.

«Сьогодні зранку я вже провів зустріч з працівниками ринку «Привокзальний». Було понад 150 людей. Ми обрали уповноважених представників до робочої групи. Провели відповідні робочі зустрічі. Потім прийшли інші представники – це власники торгових павільйонів та площ. Вони також висловили своє занепокоєння тим, що робиться на ринку. Приходили орендарі. Тому всіх об’єднали у одну робочу групу.

Питання номер один по ринку «Привокзальний» - ринок має працювати. Я не допускаю жодних варіантів відключення води, теплоенергії чи невивозу сміття. Я уповноважую Франківську районну адміністрацію вжити всіх необхідних заходів для забезпечення водо-, газо-, електропостачання ринку «Привокзальний», а також вивезення побутових відходів з території ринку. «Львівводоканал» зобов’язаний постачати воду. Сміття вивозять підприємства, які працюють по угодах. З ними була розмова сьогодні, вони сміття будуть вивозити. По електропостачанню я говорив з головою ПАТ «Львівобленерго». Електропостачання ринку має бути повністю відновлене вже сьогодні.

Наступне – це робоча група. Звучали різні думки. Одна з пропозицій, яку вже озвучили, щоб цей ринок був повністю комунальний. Щоб був новий власник – це громада міста Львова. Треба пройти процедуру, щоб вона відповідала законодавству. Ми усім власникам павільйонів, а це більше 100 людей, пропонуємо дати свою згоду на викуп їхнього майна. Якщо у відповідний термін відмовляються це продати, тоді буде інший механізм – приймається рішення про викуп майна для суспільних потреб. Важливо провести необхідні переговорні процеси, щоб ринок працював, щоб менша частина не блокувала роботу більшої частини, і навпаки.

Важливе питання – це тарифи. Проблема, яка збурила ситуацію, - це невідповідність тарифів реальній ситуації. Також кошти, які збираються і не обліковуються. Кожна гривня повинна бути облікована, покладена на рахунок, і люди повинні бачити, як з цього рахунку кошти використовуються.

Ринок зможе працювати, коли на ринку буде стабільна ситуація. На сьогодні є декілька груп, які між собою мають надзвичайно напружені відносини. Я завжди буду стояти на позиції простих людей. Того, кому важче, я буду підтримувати. Іншого механізму, як сідати за круглий стіл і знаходити варіанти вирішення, нема. Я готовий, щоб цей ринок був повністю комунальний. Якщо така згода всіх власників є, ми готові передбачити кошти в бюджеті міста Львова і це все викупити, щоб місто було одним власником», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, робоча група з представників департаменту економічної політики, юридичного управління, районної адміністрації та представників ринку повинна працювати усі вихідні, аби напрацювати узгоджене рішення. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ