Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Саакашвілі: Державний прапор України є символом свободи, символом протистояння тиранії й агресії

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що Державний прапор України для всього світу є символом свободи, символом протистояння тиранії, агресії й несправедливості.

«Я разом із цим прапором боровся багато років, починаючи ще з Помаранчевої революції,» – сказав він після церемонії підняття Державного прапора України на площі перед будівлею ОДА в Одесі.

«І також цей прапор – символ багатонаціональної, багатоетнічної України, де є, звичайно, один народ України, але він складається з багатьох етнічних груп і людей з різними релігіями, людей, які розмовляють різними мовами, але які, тим не менш, однаково відстоюють незалежність і борються за своє майбутнє», – наводить слова Саакашвілі агентство «УНІАН».

Саакашвілі висловив упевненість, що немає альтернативи тому, що «в нас є одна державна мова – українська».

Разом з тим, за його словами, «є дуже багато різних представників цієї багатонаціональності». «Це ціла веселка, палітра, це те, що не тільки не послаблює, навпаки, це нас посилює… У тому й то сила України, що вона так може приймати всіх, всиновлювати, удочеряти і ставити на службу майбутнього прогресу», – додав керівник Одеської області.

Крім того, в Одесі відбулися урочисті церемонії підняття Державного прапора біля будівлі мерії на Думській площі, а також на кораблях Військово-морських сил України, які базуються в місті.

23 серпня, в неділю, Україна святкує День Державного прапора.

Це свято було засноване 2004 року на честь події 23 серпня 1991 року, коли синьо-жовтий прапор група народних депутатів урочисто внесла до сесійної зали Верховної Ради тодішньої УРСР. 2009 року була запроваджена церемонія урочистого підняття Державного прапора цього дня.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ