Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Саакашвілі пояснив, навіщо відкрив у Львові Дні Бесарабської культури

Сьогодні голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі відкрив у Львові Дні Бесарабської культури. За його словами, ворог вважає південь Одещини слабкою ланкою й прагне культивувати там відцентрові настрої. Дні Бесарабської культури у Львові доводять, що Україна єднається проти ворога, вважає він.

«Нині наш ворог сконцентрований на Бессарабії. Він вважає цю територію слабкою ланкою, міною уповільненої дії на країни Євросоюзу. Ворог хоче закласти в менталітет бессарабців думку про те, що їх оточили, що про людей, які там живуть, ніхто не думає і не дбає. Отже проведення Днів Бессарабської культури у Львові показує зворотне. Показує те, що українці об'єднуються, і це є серйозною відповіддю ворогу», – зазначив Міхеїл Саакашвілі.

У відповідь його львівський колега, голова Львівської ОДА Олег Синютка підкреслив, що візит бесарабців до Львова є значущою віхою в розвитку країни та міста.

«Сьогодні ми, як ніколи, усвідомлюємо, що наша Україна єдина і що в українців є багато речей, які об'єднують один одного. Це важливо, бо нас хочуть штучно посварити. Тому я певен, що візит до Львова понад ста бессарабців є значущою віхою в історії розвитку країни», – сказав він.

Дні Бесарабської культури у Львові триватимуть цієї суботи й неділі. Ініціатива з проведення Днів бесарабської культури у Львові належить виноробу з Одещини, власнику ТМ “Колоніст” Івану Плачкову та львівській ресторанній компанії Kumpel’ Group. Активну участь в організації беруть Одеська та Львівська облдержадміністрації, Львівська міська рада та Клуб галицької кухні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ