Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Саакашвілі вручили повістку на допит до СБУ

Співробітник Служби безпеки вручив лідеру партії "Рух нових сил" Михайлу Саакашвілі повістку на допит. Про це повідомляє LIGA.net.

Зазначається, що повістку Саакашвілі вручили у залі засідань Апеляційного суду Києва, де розглядалася скарга Генпрокуратури щодо обрання йому запобіжного заходу.

Відповідаючи на питання журналістів, чому тепер його викликають на допит до СБУ, а не до Генпрокуратури, політик сказав:

"Як ми і хотіли. Хоч не віримо в цю справу, проте готові співпрацювати".

Також повідомляється, що допит Саакашвілі відбудеться 26 грудня о 11:00.

Раніше повідомлялося, що апеляцію прокуратури на рішення Печерського райсуду Києва про обрання запобіжного заходу лідеру "Руну нових сил" Саакашвілі, яка повинна розглядатися 22 грудня, перенесли на 3 січня.

Раніше повідомлялося, що апеляцію прокуратури на рішення Печерського райсуду Києва щодо обрання запобіжного заходу лідеру "Руну нових сил" Міхеілу Саакашвілі, яка мала розглядатись 22 грудня, перенесли на 3 січня.

Як відомо, 11 грудня у Печерському райсуді розглядали обрання запобіжного заходу затриманому лідерові "Руху нових сил" Міхеілу Саакашвілі.

Суд відпустив екс-президента Грузії на час розслідування.

Прокуратура просила суд обрати запобіжний захід затриманому Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Прокурор заявляв, що є ризик, що лідера "Руху нових сил" можуть ліквідувати спецслужби РФ з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко та низка народних депутатів пропонували взяти Саакашвілі на поруки.

15 грудня Генпрокуратура подала скаргу до Апеляційного суду Києва на відмову попередньої інстанції відправити Міхеіла Саакашвілі під домашній арешт.

Саакашвілі затримали ввечері 8 грудня і помістили до ізолятора тимчасового тримання Служби безпеки України на Аскольдовому провулку.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ