Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Саакашвілі "зажав" 3620 грн і доводить, що не порушував кордон України

Не всі партійні внески є законними. Невдячний популіст Саакашвілі судиться з країною, якою дала йому притулок й можливість зробити політичну кар’єру. Київ не буде «прогинатись» перед ПАРЄ. Білий Дім почав готуватись до силового вирішення геополітичних конфліктів.

У «Самопомочі» конфіскували кошти

Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення суду першої інстанції – Печерського районного суду Києва від 27 червня 2017 року – про конфіскацію майже 132 тисяч гривень внесків на підтримку політичної партії «Самопоміч». Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції.

Ірину Сисоєнко – керівницю Київської обласної організації політичної партії «Об’єднання "Самопоміч"», адвокатку й народну депутатку України, визнано винною у вчиненні проступку, передбаченого статтею 21215 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Їй присудили штраф у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн, а також конфіскували до державного бюджету суми внесків на підтримку політичної партії у розмірі 131 тисяча 900 гривень.

Наталія Корчак – керівничка Національного агентства України з питань запобігання корупції, повідомила, що на рахунок Київської обласної організації політичної партії «Об’єднання "Самопоміч"» конфісковану суму благодійно внесли 10 фізичних осіб упродовж трьох останніх місяців 2016 року.

Апеляція на правопорушення

Сьогодні о 15:00 в Апеляційному суді Львівської області суддя Ігор Танечник розгляне апеляцію порушника державного кордону Міхеіла Саакашвілі, який незадоволений рішенням Мостиського районного суду. Раніше, 22 вересня, суддя Юрій Білоус оголосив  рішення, яким Саакашвілі визнано винним у незаконному перетині державного кордону. За рішенням суду він повинен заплатити штраф у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів (3400 грн) і судовий збір у розмірі 320 грн.

Правопорушник Саакашвілі у Мостиський суд не прибув і не надав пояснень своїм неправомірним діям, що передбачені ч.2 ст.204-1 КУпАП. Нехтування засіданням суду додатково вказує на вроджену законопорушність грузинського гастролера.

Парубій порекомендував ПАРЄ: не вказуйте, як нам жити

Голова Верховної Ради Андрій Парубій в інтерв'ю телеканалу «Рада» розповів, що Київ не має наміру виконувати резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи про внесення змін до закону «Про освіту». Освітня реформа, як й інші законопроекти, прийняті останнім часом у парламенті, зумовили чималий резонанс як на Москві, так і серед прокремлівських сил в ЄС.

Спікер парламенту наголосив: «Але я твердо стояв і стою на тому, що питання національної ідентичності та захисту української мови – це те питання, яке є обов'язком української держави. І ніхто не буде диктувати Україні, як і якою мовою проводити навчальний процес».

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи засудила прийняття у парламенті закону «Про освіту» без консультацій з представниками національних меншин, а також наполягає на врахуванні всіх сусідських побажань і внесення змін у закон. Невдоволення західних українофобів пов'язане з нормою, що у школі навчання на мовах національних меншин відбуватиметься лише у початкових класах, а далі – тільки державною мовою.

Ультиматум «Самопомочі»

Ірина Геращенко, перша заступниця спікера парламенту, оприлюднила ультиматум керівництву політичної партії «Самопоміч». Вона наголосила: «Вгамуйте своїх депутатів, у вас же там (ймовірно у фракції – прим. ред.) жорстка дисципліна. І дайте Києву нормально працювати, без заблокованої центральної вулиці і без запаскудженого парку. Депутатку Наталю Веселову, яка бореться за переселенців, «Самопоміч» викинула з фракції цього тижня. А про дії цих двох (Семенченка і Соболєва), які тероризують Київ – мовчить і підтримує».

Водночас Ірина Геращенко поширила приватний ультиматум із п’яти пунктів депутатові від «Самопомочі» Єгору Соболєву-Зіміну.

1. Сплатити суму за зламані у ВР мікрофони. Можна з грошей, виділених на «акції протесту». Це – державне майно, і до нього треба ставитися дбайливіше, аніж до особистого. Неважливо, хто псує державне майно – корупціонери чи антикорупціонери, покривати збитки державі повинні як перші, так і другі.

2. Зняти зі себе Державний прапор і перестати використовувати його як плащ гладіатора у дитячих коміксах чи рушник для лазні.

3. Негайно прибрати Маріїнський парк і дати можливість киянам і гостям столиці насолоджуватись золотою осінню у найкращому київському парку.

4. Негайно прибрати свій мотлох із проїжджої частини і не перешкоджати рухові автомобілів, водії яких потерпають від транспортних заторів.

5. Взяти публічну відповідальність на себе і своїх поплічників із фракції за редути і цирк, влаштований взимку на Донбасі, які нанесли збитки українському бюджету в розмірі 1% ВВП на 2017 рік і зумовили відтермінування звільнення заручників.

«Міхомайдан» зазнав фіаско

Популіст Саакашвілі, який став ініціатором проведення мітингів біля Верховної Ради, заявив, що готовий оголосити про завершення протестних заколотів. Вони ще символічно триватимуть до 7 листопада – до сотої річниці комуністичного перевороту на Санкт-Петербурзі. А після 7 листопада – повідомив демагог – він планує зі своєю свитою податись на гастролі українськими містами, «щоби донести своє бачення», яке цікавить лише невеличку горстку його адептів.

Нагадаємо, Каха Каладзе, колишній футболісти київського «Динамо», обраний мером Тбілісі від партії «Грузинська мрія», остаточно демаскував лідерську непридатність Міхеіла Саакашвілі, політична партія якого – «Єдиний національний рух» – зазнала в Грузії нищівного провалу. Своїми бюлетенями грузини проголосували проти Саакашвілі, якого вважають популістом і нечистоплотним політиком. Відтепер і дорога на батьківщину йому закрита, і в Україні він нікому не потрібний. Так і житиме наче політичне перекотиполе.

Білий Дім почав готуватись

Вперше із 1991 року президент США дав команду привести американські ядерні бомбардувальники в бойову готовність. Офіційного наказу поставити бомбардувальники на бойове чергування ще не було, проте підготовка у цьому напрямку вже почалась.

Генерал ВПС США Девід Гольфейн наголосив, що у світі, де «є люди, які відкрито говорять про використання ядерної зброї, важливо перебувати насторожі та прорахувати всі способи готовності до різних варіантів розвитку подій». Генерал не назвав конкретних країн із ядерним потенціалом, які могли б зіштовхнутись зі США, однак згадав про «ядерний арсенал Північної Кореї і конфронтацію президента США Дональда Трампа з Пхеньяном», а також про «усе більш задерикуваті московські збройні сили».

«Срібного куля» для Путіна

Альянс перебуває на завершальній стадії розробки нової високотехнологічної зброї проти руских танків – електронної гармати. У ній електрична схема генерує імпульси високої напруги, які в картриджі запалюють плазму й виштовхують снаряд із гранично високою швидкістю. Гармата Electro-Thermal Chemical стане тією «срібною кулею» НАТО, яка здатна пропалити наскрізь будь-яку броню рускої техніки. Новий військовий винахід стане ефективною альтернативою ядерній зброї.

На Москві житимуть у борг

За 9 останніх місяців Центробанк РФ збільшив свої зобов'язання перед іноземними кредиторами на $9 млрд. У Райффайзенбанку припускають, що це були угоди репо під заставу цінних паперів із міжнародних резервів РФ. В останній раз так активно ЦБ запозичував валюту під час кризового 2009 року.

На початку 2017 року в руских банків ще було достатньо валюти, однак станом на жовтень ситуація дуже ускладнилась. На думку аналітиків, ЦБ РФ готується до можливих негативних проявів ринкової кон'юнктури. Адже у перспективі ситуація може істотно погіршитись: наприкінці 2017 року фінансова система РФ втратить понад $18 млрд, які скерують для виплати обов’язкових зовнішніх боргів. У той же час всі можливості для залучення на Москву іноземної валюти вже вичерпані, а які іще залишились здатні покрити орієнтовно половину необхідної бюджетної суми.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ