Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будівельний бум нищить львівські озера, - депутат

Міського голову Львова Андрія Садового сьогодні, 14 січня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Тарас Чолій попросив провести інвентаризацію та збереження водних об’єктів Львова. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Він нагадав, що у 2012 р. Львівська міська рада передбачила 300 тисяч гривень на інвентаризацію місцевих водойм, і 20.03.2014 р. на сесії Львівської міської ради був винесений проект рішення щодо внесення до переліку водних об’єктів міста Львова 82 одиниць, який був затверджений депутатами. 

"Втім, цей перелік є неповним, не містить жодних відомостей про річки, потічки, а також частину озер. Також в даний час на території міста десятки природніх та штучних водойм систематично забруднюються, замулються, осушуються, внаслідок чого за останні роки низка озер зникла з карти міста Львова", - сказав Чолій.

Він додав, що будівельний «бум» зумовив масове знищення водних об’єктів, і за останні 15 років низку озер, джерел у Львові просто забудували. Серед водних об’єктів, які були знищені незаконною забудовою: озера на вулиці Кубанській, Панча, в Брюховичах, істотно знищено водойму на розі вулиць Наукова-Стрийська, ще частина озер під загрозою знищення. 

"На сьогодні у Львові не розроблено проектів землеустрою, не встановлено їхніх захисних смуг. Відтак, завданням Львівської міської ради є невідкладна інвентаризація водних об’єктів, їх належна паспортизація, розробка проектів землеустрою, встановлення захисних смуг, розробка проектів облагородження, належного їх використання", - сказав Тарас Чолій.

Відповідно, депутат просить вжити невідкладних заходів щодо інвентаризації і паспортизації усіх водних об’єктів у місті Львові. Розпочати процедуру розробки і затвердження проектів землеустрою з встановлення захисних смуг для усіх водних об’єктів у місті Львові. 

Також депутата просить у бюджеті розвитку територіальної громади міста Львова на 2016 р. передбачити необхідні видатки на ці заходи. Заборонити виділення будь-яких земельних ділянок для будь-яких цілей, окрім рекреаційних (зі забороною будівництва будь-яких об’єктів капітального будівництва), що знаходяться в межах самих водних об’єктів та їх захисних смуг до визначення режиму використання цих об’єктів. Розробити і затвердити режим експлуатації водних об’єктів на території міста Львова, яким визначити чіткі вимоги до користувачів водних об’єктів, а також перелік заходів щодо їх ревіталізації, та ефективної експлуатації і збереження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ