Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садового турбує, що аеропорт не задіяний

Під час Міжнародного туристичного форуму «Перемагай з Левом» Андрій Садовий, міський голова Львова, зазначив, що потрібно працювати над розвитком авіасполучення з містами Східної України. Зокрема, з Донецьком, Дніпропетровськом, Харковом та Одесою, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Сьогоднішнє завдання – максимально задіяти наше летовище, щоб збільшилась кількість рейсів з міст Сходу України – це, в першу чергу, Донецьк, Дніпропетровськ, Харків, Одеса. Щоб ми мали лоукости і збільшували кількість гостей нашого міста. Це також матиме велику функцію об’єднання країни», - Андрій Садовий, міський голова Львова. 

Як зазначив міський голова Львова, проблемою щодо запровадження нових авіарейсів є те, що всі авіакомпанії, які працюютьв Україні є приватними. Відтак, найближчим часом відбудуться переговори.

«Ми вже обговорювали з віце-прем’єр-міністром питання щодо сполучень зі Львова до Донецька, треба відновити цей рейс, До Дніпропетровська, Харкова і Одеси. Звичайно, є його бажання сприяти. Але на сьогодні всі авіакомпанії є приватні, в нас нема державних авіакомпаній. Тому треба провести переговорний процес між авіакомпаніями, щоб вони мали інтерес до нових рейсів», - Андрій Садовий, міський голова Львова.

Довідка:

Новий термінал, «А», має пропускну здатність 2000 пасажирів на годину. На першому поверсі розміщуються зали очікування та реєстрації пасажирів, обробка багажу, а на другому й третьому поверхах — митний, прикордонний контроль та контроль з авіаційної безпеки. Аеровокзал має 29 стійок реєстрації, 18 стійок паспортного контролю, 9 пунктів контролю проходження на авіаційну безпеку. В холі на першому поверсі стоїть бюст королю Данилові Галицькому.

Злітно-посадкова смуга здатна приймати літаки типу D. Можливе здійснення 20 вильотів на годину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ