Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовому проект бюджету розвитку Львова — 2007 абсолютно не подобається

Андрію Садовому проект бюджету розвитку Львова — 2007 абсолютно не подобається, — про це міський голова заявив сьогодні, 25 січня, на брифінгу. Як запевнив голова міста, він повністю поділяє нарікання депутатів міськради, що коштів є вкрай недостатньо. Однак, оскільки місто не знає, де взяти більше грошей, то виходити треба з того, що маємо.
 „Перевага цього бюджету, над минулорічним бюджетом, полягає в тому, що майже у два рази зросло фінансування медицини, освіти, культури. Крім цього, звичайно, дуже важливим в бюджеті є питання енергозберігаючих технологій. Нам треба переводити наші котельні на енергозберігаючі технології, широко використовувати альтернативні види палива, як це є у всьому світі. Звичайно, грошей в край недостатньо і для нормального функціонування міста, бюджет розвитку мав би бути у два-три рази більшим, але де ж взяти такі гроші? Саме тому я і ставлю питання про те, щоб ми місто активно працювало у напрямку збору коштів за оренду землі та майна, щоб ми встановлювали за оренду реальні ціни, а не смішні копійки, які платить багато орендарів зараз”, — заявив міський голова.
Поряд з тим, депутатський корпус висловлював своє обурення не щодо загальної суми бюджету розвитку, а стосовно позики, яку збирається взяти місто для випуску муніципальних облігацій. А це, нагадаємо, 92 млн. грн.
Натомість Андрій Садовий твердо переконаний, що взяття позики — це цілком цивілізований варіант, яким йдуть всі цивілізовані міста світу і жодної небезпеки для міста вона не становить. За словами міського голови, ніякого майна під заставу позики закладати не будуть, гроші дають „просто під гарантію Львівської міської ради”.
За позичені кошти влада збирається в першу чергу відремонтувати дороги, а також вкласти їх в енергозберігаючі технології. Крім цього, з наступного року за рахунок цих грошей планують також розпочати будівництво терміналу на Скнилівському літовищі. „Коли до Львова прибуде прем’єр-міністр України я жорстко ставитиму це питання, так само як і ставитиму питання про передачу літовища у власність територіальної громади, бо тільки тоді я можу мати гарантію, що місто розвивається, адже аеропорт — це дуже важливе складова розвитку міста”, — заявив міський голова.
Нагадаємо, сьогодні Львівська міська рада почала розглядати на сесії проект бюджету розвитку Львова на 2007 рік. Однак, приймати його нині ніхто не буде. Як повідомив міський голова, наступного тижня проект розглядатимуть постійні депутатські комісії, а через тиждень фракції і тільки після цього Львівська міська рада виноситиме проект бюджету розвитку Львова — 2007 на голосування.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ