Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовому пропонують щотижневий єдиний день слухань щодо ситуації із сміттям у Львові

До міського голови Львова Андрія Садового звернулися учасники Науково-експертної комісії з екології та надзвичайних ситуацій Громадської ради при Львівській ОДА. Вони пропонують запровадити щотижнево єдиний день слухань та дебатів всіх спеціалістів та прийому їх пропозицій щодо ситуації із сміттям у Львові.

Автори листа звернулися до Андрія Садового з метою систематизації та об’єднання зусиль  влади міста та обласної адміністрації з питання поводження з ТПВ та швидшого розв’язання ситуації з полігоном ТПВ на території с. Збиранка.

Комісія створена 15 липня 2016 р. з числа науковців та спеціалістів-екологів Львова та області.

«За  час своєї діяльності ми активно працювали над шляхами вирішення ситуації, що виникла у зв’язку з катастрофою на полігоні ТПВ. Членами нашої комісії проведено десятки зустрічей з мешканцями сіл Малехів та В.Грибовичі, проведено анкетування в селах з метою визначення основних проблем та запитів населення щодо існування полігону ТПВ», - йдеться в повідомленні.

Члени комісії провели також ряд зустрічей з іноземними та вітчизняними виробниками обладнання для переробки відходів та утилізації фільтратів.

До активної співпраці долучились провідні фахівці хіміки та екологи Львівської політехніки та Львівського національного університету ім. Івана Франка.

«Ми нав’язали тісну співпрацю з фахівцями Водоканалу Львова та проектантами інституту Гірхімпром. На сьогодні ми можемо сказати що наша співпраця принесла позитивні плоди. Ми можемо впевнено пропонувати розроблену нашими науковцями систему очистки фільтрату для безперешкодної подачі очищених стоків на очисні споруди Водоканалу. Ми також розглянули та признаємо гідним уваги обладнання з сортування ТПВ декількох іноземних та вітчизняних підприємств», - зазначено в листі.

Також експерти повідомили, що мають чітке бачення методів рекультивації полігону ТПВ та укладені домовленості з деякими підприємствами про подачу на полігон ґрунту для рекультивації безкоштовно.

Окрім того, вони повідомили, що мають позитивні рішення двох населених пунктів Львівщини щодо виділення земельних ділянок під підприємства з сортування ТПВ.

«У зв’язку з вищеозначеним, вважаємо за доцільне систематизувати роботу всіх учасників цього  напрямку, та пропонуємо Вам запровадити щотижнево єдиний день слухань та дебатів всіх спеціалістів та прийому їх пропозицій.  Такі слухання просимо започаткувати під егідою Міської ради за участі спеціалістів, представників влади, депутатського корпусу та преси.

На такі зустрічі пропонуємо запрошувати всіх, хто має чіткі пропозиції схем, систем, та обладнання для вирішення проблеми поводження з ТПВ, іншими промисловими відходами.

Безумовно, такі зустрічі та дебати спеціалістів  підвищать ефективність пошуку вирішення нашої спільної проблеми. А їх публічність зніме соціальну напругу у громадськості і, насамперед, мешканців сіл, на території котрих розміщено полігон ТПВ», - йдеться у листі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ