Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий доручив встановити нові турнікети по проспекту Шевченка

Міський голова Львова Андрій Садовий доручив встановити нові  турнікети по проспекту Шевченка від вулиці Чайковського до пам’ятника Грушевському. Причиною цього є те, що машини паркуються не на проїжджій частині, а на тротуарі. Орендарі і власники приміщень на проспекті Шевченка підтримали ідею міського голови і погодились оплатити вартість турнікетів, районній владі потрібно  заплатити тільки за їх встановлення. Орендарям приміщень  вигідно, щоб прохід був ширшим бо це сприятиме розміщенню їхньої реклами.
Під час роботи над турнікетами постала проблема аварійності опор, що освітлюють вулицю, і до яких будуть кріпитись турнікети. Галицькою районною адміністрацією було вирішено поставити також вісім нових дорогих опор, що відповідатимуть австрійській архітектурі міста. Висота опори становитиме вісім метрів, вони освітлюватимуть як пішохідну, так і проїжджу частину вулиці, для цього буде спеціально проведено новий кабель. 147 метрів турнікету розміщуватимуть лише по правій стороні проспекту, адже з іншої сторони вулиці вузька пішохідна частина і знаходиться надто мало орендарів приміщень, які б могли заплатити за турнікети. Перший пробний турнікет уже поставили на проспекті Шевченка 8. Один метр турнікету коштує 600 гривень, плюс 150 за встановлення (ціна старого – 280 грн.), виробники дають гарантію на п’ять років. Встановлення турнікету планують почати через півтора тижні. Усі роботи по встановленню турнікету і нових опор голова Галицької районної адміністрації Василь Лозинський планує завершити до 20 серпня цього року.
Перед в’їздами у дворики на проспекті Шевченка будуть розміщенні спеціальні ворота, які, за словами Івана Лозинського, чудово вписуватимуться в архітектуру міста і захищатимуть пішоходів від автомобілів. Ключі від цих воріт будуть знаходитись лише у власників приміщень.
У місті існує ще чимало місць, де існують проблеми з стоянкою автомобілів і це, за словами Лозинського, також потрібно вирішувати найближчим часом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ