Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Садовий каже, що влада в Києві не справляється бюджетом і почала залазити в кишені громад

Львів вже найближчим часом планує прийняти бюджет розвитку. Вчора це рішення розглянули на засіданні виконавчого комітету, у понеділок відбудуться громадські обговорення. Однак, як розповів міський голова Львова, цього року бюджети усіх міст будуть меншими. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«В кінці року ми завжди плануємо своє життя в наступному році. Місто вже затвердило свої видатки з, так званого, загального бюджету і ми приступили до підготовки бюджету розвитку. Це видатки на капітальні ремонти, інвестиції і так далі. Виконком попередньо затвердив проект бюджету, в понеділок відбудуться громадські слухання і згодом винесемо бюджет на сесію.

Ми вже традиційно робимо головний акцент на інвестиції в освітні заклади – школи та дитсадки. Значні суми плануємо вкласти в подальший ремонт доріг та хідників, а також закупівлю чергових партій громадського транспорту.

Сміттєва блокада, в якій продовжують тримати Львів, вимагає від нас також інвестицій в закупівлю території під новий полігон. Як ви знаєте, місто оголосило про намір придбати таку ділянку на території області. Ми також готові розпочати процес рекультивації старого Грибовицького сміттєзвалища, як тільки місцева влада та громада нададуть нам до нього доступ.

Є кілька моментів в бюджетному процесі, на які я хочу звернути Вашу увагу. По-перше, бюджет розвитку не лише Львова, але й всіх міст України, наступного року буде меншим, ніж цього. Це наслідок цілеспрямованих дій уряду, оскільки центральна влада перекинула на міста цілий ряд витрат, які в цьому році оплачувались з центрального бюджету. Ми все ще пробуємо виправити ситуацію і «Самопоміч» в парламенті робить все, аби відстояти позицію всіх українських громад. Але виглядає на те, що влада в Києві не справляючись з наповненням бюджету, почала залазити в кишені громад.

По-друге, не зважаючи на ці труднощі, Львів розвивається і є надійним та платоспроможним партнером. Згадайте, як напередодні виборів політики лякали вас, що місто ледь не банкрут. Але місто якісно працює з фінансовими інституціями, має добру репутацію і сьогодні ми маємо численні пропозиції від європейських партнерів щодо фінансування потужних модернізаційних програм. Мова йде про подальші ремонти доріг, закупівлю великої кількості громадського транспорту, будівництво сміттєпереробного комплексу і так далі.

Втримувати такий розвиток дуже непросто в умовах, коли ситуація в країні загалом є надзвичайно складною», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ