Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Садовий львів’янам: з інфраструктурою до Євро-2012 вже нічого не вдієш, то ж будьте хоча б гостинними

В суспільстві зріє відчуття, що Євро-2012 вже відбулося, але зараз нам залишилося найважливіше – добре зустріти гостей. Про це сьогодні, 20 березня, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми вже не збудуємо великої кількості доріг, об'єктів інфраструктури, тому враження про нас складеться по тому, як ми зустрічатимемо гостей. Львів відкритий для світу та привітний для людей. Як ми проведемо Євро-2012, від того буде залежати чи отримаємо ми туристів та інвесторів», - заявив Андрій Садвоий.

Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, Львів буде активно реалізовувати другу частину офіційного салогану – «Львів відкритий для світу і привітний для людей». Саме таким є основне завдання міста у проведенні Євро 2012.

До початку чемпіонату Європи з футболу залишилось 80 днів – 8 червня відбудеться перший матч та відкриття турніру. У Львові відбудеться три матчі фінального турніру: 9 червня зіграють Німеччина та Португалія, 13 червня зустрінуться Данія та Португалія, 17 червня – Данія і Німеччина.

Очікується, що під час Євро Львів відвідає близько 400 тис. туристів. Відтак, одним з найважливіших завдань для міста є питання цікавого та безпечного дозвілля гостей.

Львів чи не єдине з приймаючих міст, яке може забезпечити усіх вболівальників і туристів якісним проживанням. На сьогодні готельний ринок Львова налічує близько 2800 номерів, а це понад 6 тис. місць. У місті є близько 40 хостелів, загальною місткістю майже 1200 місць. На території Львова знаходиться близько 100 об’єктів готельного господарства, не враховуючи апартаментів. Окрім того, є вдосталь ділянок для розміщення фан-кемпінгів вболівальників.

«Ми гостинно запрошуємо усіх до Львова. Попри футбольні матчі, місто приємно здивує гостей насиченою культурною програмою. Але атмосфера міста і враження від нього у червні залежатиме насамперед від нас, від львів’ян. Нам доведеться стикатися на вулицях, у транспорті, у кав’ярнях з великою кількістю гостей. ЄВРО вплине на побут тадозвілля львів’ян, будуть певні незручності. Але ми маємо розуміти, що поведінка кожного з нас характеризуватиме для іноземців громаду загалом та враження від міста.

ЄВРО стане випробуванням нас на європейськість, на толерантність, на вміння прийти на допомогу, на привітність, на усмішку. Ми усі повинні прийняти гостей так, ніби вони приїхали особисто до кожного з нас, у нашу родину. Тільки з таким підходом вболівальники запам’ятають нашу гостинність. А львів’яни - мешканці культурної столиці України – ще разпідтвердять закономірність цього статусу.

Я вірю у мудрість львів’ян, я переконаний, що ми зробимо все правильно і Львів залишиться у пам’яті гостей красивим, гостинним, цікавим, толерантним та безпечним містом, у яке хочеться повертатися», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Львів робитиме ставку під час чемпіонату Європи з футболу 2012 не тільки на трансляції футбольних матчів на Офіційній фан-зоні, а й на культурному середовищі міста. У дні матчів у Львові будуть різні культурні заходи. У дні поза матчами відбуватимуться концерти відомих колективів, починаючи від ді-джеїв і закінчуючи добрим джазом. А також безпосередньо у фан-зоні будуть дні культури країн, які грають у Львові. Організатори книжкової ярмарки теж хочуть долучитись до свята, організувавши зустрічі з відомими українськими письменниками. Тому фан-зона працюватиме дуже активно всі 24 дні. Також будуть залучені фестивальні програми Львова: музичний «Альфа джаз» стартує в червні 2012. Фестиваль пройде не в фан-зоні, а на своїх традиційних майданчиках – у Парку культури, на площі Ринок і в Палаці Потоцьких. Окрім цього, на площі Ринок під час ЄВРО 2012 буде сезонний фестиваль «Літо на Ринку»

Для зручного пересування футбольних вболівальників розроблено схему організації дорожнього руху між офіційними місцями Турніру: стадіон-центр, стадіон-аеропорт, аеропорт-центр, залізничний вокзал-стадіон. Ведуться переговори з перевізниками про купівлю автобусів великої місткості, а також тролейбусів ЛАЗ.

Буде облаштовано додаткові зупинки для громадського транспорту. Заплановано закінчити реконструкцію вул. Ряшівської, побудувати пішохідну доріжку навколо стадіону, проектовану дорогу №№7 та 8, та продовжити тролейбусну лінію до King Cross.

В місті будуть розміщені окремі системи знаків для пішоходів та для водіїв. Пішохідні вказівники – фіолетового кольору з білими стрілками, дорожні – білого кольору з чорними символами або текстом. Важливо, що знаки уніфіковані і не потребують перекладу, бо вони не використовують слів. Це фактично система орієнтації для фанів по стрілках і вказаному метражу. Кожен вказівник умовно поділено на п’ять секцій у такому порядку: логотип турніру Євро-2012, кінцевий пункт призначення, додаткова інформація про вид транспорту та необхідний час, а також напрямок руху.

Нагадаємо, у місті вже встановлено 1070 двомовних інформаційних вказівників назв вулиць та туристичних об'єктів.

Протягом чемпіонату Європи з футболу 2012 в місті працюватимуть 22 інформаційні пункти та планується створити цілодобову гарячу лінію, де вболівальники та мешканці міста зможуть отримати завжди актуальну інформацію та необхідну допомогу. Буде видано ряд поліграфії – це фан-путівник, спеціальна карта міста з позначеннями основних об’єктів УЄФА ЄВРО 2012 та програма заходів на червень, а також відповідні аплікації для мобільних телефонів та версії для завантаження на Інтернет-сторінках міста.

Щодо медичного забезпечення, то визначено 7 основних закладів для надання медичної допомоги під час ЄВРО у Львові: Клінічна лікарня Львівської залізниці, Львівський державний онкологічний регіональний центр, Медичний центр Святої Параскеви, Комунальна міська клінічна лікарня №8, Комунальна міська лікарня швидкої медичної допомоги, Центральний військовий клінічний госпіталь, Львівський обласний державний кардіологічний центр.

Медичні заклади підписали угоди з страховими компаніями про оплату медичних послуг та страхування на час Турніру. Також у цих закладах будуть встановлені платіжні термінали для здійснення безготівкової оплати.

Під час ЄВРО 2012у Львові працюватиме понад 940 волонтерів. Частина з них супроводжуватиме представників правоохоронних органів та надаватиме їм мовну підтримку. Це студенти Університету внутрішніх справ. Також студенти з Медичного університету допомагатимуть лікарям у спілкуванні з вболівальниками при наданні першої медичної допомоги.

«Ми повинні показати, що Львів - привітне місто, що це комфортне і зручне місто і для мешканців, і для гостей. Очікуючи на ЄВРО, ми маємо створити новий стандарт надання послуг для мешканців, гостей міста. Цей стандарт залишиться для нас з вами і наших дітей. Привітність має бути закономірністю у аеропорту, у таксі, у лікарні тощо. ЄВРО – це великий поштовх для створення нового ставлення один до одного.

Ми у Львові на високому рівні відсвяткували ювілей міста - 750 років. І у червні ми повинні бути поза конкуренцією серед усіх приймаючих міст», - наголосив міський голова Андрій Садовий.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ