Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий любить прикриватися авторитетом іноземних фахівців, - Смагальський

Команда міського голови Львова, для посилення своєї значущості та придання правдоподібності своїм словам, любить прикриватися авторитетом іноземних фахівців, інституцій, банків, організацій. Про це заявив екс-депутат Львівської міськради Яромир Самагальський.

"Німецькі фахівці відреставрують двері і сходи в старій частині Львова", "Іноземні інвестори збудують стадіон і летовище до ЄВРО 2012", "У нас прекрасна транспортна схема, бо її розробляли французи", "При реконструкції доріг (теплоенерго, тягових підстанцій, очисних споруд, каналізації на Стуса !!! - зловживання неможливі, бо роботи контролюють фахівці з ЄБРР", " Французька компанія вибере ділянку для сміттєпереробного заводу, розробить технічні умови та проект рекультивації сміттєвого полігону", "Львів два роки вів переговори з Європейським Інвестиційним Банком, який нам допоможе кредитом збудувати сміттєпереробний завод", "за кошти ЄБРР ми от от запустимо електронний квиток".

Такі мантри ллються на львів'ян впродовж 12 років. Добре поставлені слова й інтонації заставляють заздрити досвідчених психіатрів-гіпнотизерів. А насправді це і є прості тексти для гіпнотизування й затуркування населення, оправдання залучення кредитів і прикриття їх неефективного використання. І нічого спільного з реальністю не мають. Ба більше, вони можуть бути доказами в кримінальних провадженнях ще й по міжнародних "аферах" щодо використання кредитів і грантових коштів.

А насправді іноземний інвестор виявляється всього лиш будівельною компанією. Експерти банку, найчастіше наші співвітчизники, слідкують ЛИШЕ за відповідністю робіт проекту. А проект і фінансову дисципліну вони не контролюють. Транспортну схему розробляли львів'яни, департамент ЖКГ замовляв і платив за проект реконструкції каналізації на Стуса. Ділянка на ТЕЦ-2 пропонувалася впродовж десятка років, а Львівтеплоенерго замовило ще й техумови на розміщення там сміттєпереробного заводу, Гірхімпром розробляв проекти рекультивації сміттєзвалища і їх у цьому питанні, як головної організації, не обійти. Реконструкція очисних ведеться під застарілі технології, Європейський Інвестиційний Банк не співпрацює з територіальними громадами, а лише з урядами держав. Львів і Дніпро були у планах уряду по фінансуванню пілотного проекту по впровадженню електронного квитка. І так далі і тому подібне. 

Як зазначив Смагальський, це лишень кілька показових прикладів маніпуляцій.

"І хтось після цього спробує мене переконати хоч в одному правдивому слові з мерії ?", - зокрема зазначив Смагальський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ