Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий нагадав, що у Львові ніхто не має індульгенції, щоб під’їжджати на авто до самої Ратуші

Міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні, 16 січня, під час брифінгу повідомив журналістам, що мав розмову із керівником управління ДАІ у Львова щодо незаконного паркування у центральній частині міста.

Він зазначив, що помітні зміни на краще у роботі ДАІ, але «немає меж досконалості».

Міський голова розповів, як учора став свідком того, як автомобілі вільно проїжджають площею Ринок, незважаючи на те, що це піхотна зона і ділянка закрита для автомобільного руху.

«Я вже сім років працюю міським головою і жодного разу не дозволяв собі під’їздити на машині під Ратушу, а інші вважають, що їм можна. У нас ніхто не має індульгенції для проїзду у пішохідних зонах», - зазначив Садовий і дорікнув, що ДАІ в конкретному випадку не належно виконує свої обов’язки.

Нагадаємо, що на сесії Львівської міської ради, 13 грудня, у своєму запиті депутат Михайло Семчій звернувся з приводу незаконного паркування на площі біля пам’ятника І. Франку до міського голови Львова з проханням встанови ти обмежувачі руху на площі. Він заявив, що до нього звернулися викладачі та студенти ЛНУ ім. І. Франка із скаргою на самовільне паркування транспортних засобів на площі біля пам’ятника Франку, що на вул. Університетська, 1.

«Останнім часом цю площу постійно займають транспортні засоби, які перешкоджають пішохідному руху», - зазначив Семчій.

Депутат попросив встановити тут обмежувачі руху. Натомість міський голова зауважив, що такі обмежувачі дорого обійдуться місту і провину за такі порушення переклав на водіїв та управління ДАІ.

«Якби свої функції виконувало міське ДАІ, то ми б не мали таких проблем. Така ж ситуація на вул. Дорошенка, де посеред вулиці паркують автомобілі, те саме на вулицях Бандери, Коперника », - сказав Садовий.

Він також додав, що це питання скерують до міністра МВС, адже такі речі неприйнятні.

Також додамо, що останнім часом припаркованих авто на площі біля пам'ятника Іванові Франку, не помітно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ