Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий нагородив лучників

Міський голова Андрій Садовий також долучився до святкування 75 - річчя першого Всесвітнього конгресу зі стрільби із лука у Львові. Він нагородив почесними грамотами шість найкращих спортсменів-лучників, серед яких: Ю. Гавелко, В. Джула, Д. Марченко, Є. Марченко, О. Кушнірук та Т. Синюк, а також сім тренерів: О. Дубаса, Є.Дубаса, М. Гавелко, О. Шевченко, В. Михайленко, М. Соколову, С. Колядицеву.

Також Андрій Садовий дуже оптимістично оцінив шанси Львова стати містом проведення Чемпіонату світу зі стрільби із лука у 2012 році. Цього місяця приїжджає комісія ФІТА, щоб визначити реальні можливості нашого міста прийняти такий захід. Франческо Росконі, почесний президент  Міжнародної федерації зі стрільби з лука, який уже протягом 12 організовує Чемпіонати світу і за своєю освітою є архітектором, заявив, що ФІТА є міжнародною організацією, тому при прийнятті рішень бере до уваги не лише архітектуру міста, а й його відкритість до різноманіття та диференціації культур інших країн і Львів є саме таким містом. Тому Франческо Росконі пообіцяв всіляко посприяти тому, аби Чемпіонат світу зі стрільби із лука в 2012 році відбувся саме тут.
Цьогорічний Чемпіонат світу відбувається в грецькій столиці Афінах.
На даний момент організація ФІТА налічує 150 членів.
1904 р, 1908р., 1912р.- стрільба з лука входила до складу Олімпійських ігор. Після Першої світової війни настала тривала перерва , оскільки не було єдиних міжнародних правил. Створення 75 років тому Міжнародної федерації мало значний вплив на розвиток лучного спорту і повернення його до складу Олімпійських ігор.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ