Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Садовий не хоче просити грошей в Куйбіди навіть на пам’ятники

Торік Міністерство регіонального розвитку та будівництва України не отримало від міської влади Львова жодного запиту на закріплення в Державному бюджеті коштів на збереження історико-архітектурної спадщини міста. Про це сьогодні, 25 січня, під час брифінгу у Львові повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда.

 

Також, за його словами, на реалізацію програми з впровадження цілодобового водопостачання у Львові держава виділила 191 млн грн, а місто не виділило призначених на це 12 млн грн.

 

Крім того, міністру не відомо про дії влади Львова щодо реалізації програми доступного житла для відповідних категорій мешканців міста. Вся законодавча база для реалізації цієї програми у Львові є, потрібно нею тільки скористатися. Хоча підстав для того, щоб програма доступного житла на Львівщині була реалізована є достатньо.

 

В області, як повідомив міністр, є 25 тис. осіб, які потрапляють під критерії цієї програми. При цьому черга на житло на Львівщині становить 76,6 тис. осіб. Є два критерії для того, щоб отримати квартиру відповідно до програми. По-перше, треба стояти в черзі на житло, по-друге, середній дохід на члена сімї не повинен перевищувати 4 розмірів середніх зарплат в регіоні.

 

За словами Василя Куйбіди, в Полтаві відповідно до програми вже побудовано два багатоквартирних будинки 2009 року. Вартість квадратного метра у цих будинках становить 2 850 грн.    

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ