Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий підтримує Верховну Раду в тому, що ціни на компослуги підвищувати не треба, але не знає, де взяти кошти, щоб компенсувати тарифну різницю

Садовий підтримує Верховну Раду в тому, що ціни на компослуги підвищувати не треба, але не знає, де взяти кошти, щоб компенсувати тарифну різницю, — повідомив «Гал-info» міський голова Львова.

 «Якщо піднімати ціну на тепло та комунальні послуги, то треба піднімати і їхню якість. Отож з одного боку рішення парламенту є адекватним, але з іншого — ціна на газ піднімається і ми просто можемо опинитися у такій ситуації, що не буде грошей, щоб за нього платити. Ми так можемо ситуацію довести до колапсу, адже місто — це живий механізм, який дуже стрімко реагує на будь-які зміни. Все таки тарифна різниця є достатньо значною, а тим більше, що ціни весь час зростають. Однак перегляд тарифів можливий тільки за рішенням сесії міської ради, жодного виконкому. Якщо це питання постане, буде максимальне публічне обговорення з залученням депутатського корпусу, представників засобів масової інформації, громадських організацій. Так само, разом ми маємо вирішити, де взяти кошти на відшкодування тарифної різниці, якщо ціни на компослуги зростуть», — наголосив Андрій Садовий.
 За його словами, якщо тарифи на компослуги все ж зростуть, то міськрада подбає про те, щоб малозабезпечене населення змогло без проблем оформити субсидії. Як зазначив Садовий, минулого тижня міськрада почала перевірки пунктів, де видають субсидію. 
 Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада подолала вето Президента на закон про встановлення мораторію на підвищення цін на житлово-комунальні послуги.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ