Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий планує продовжити львівські маршрути до навколишніх сіл

У Львові не повертатимуть кінцеві зупинки приміських маршрутів на Приміському вокзалі. Натомість, щоб вирішити питання, планується продовження міських маршрутів до навколишніх сіл. Про це сьогодні, 17 жовтня, в коментарі журналістам під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, повідомив кореспондент Гал-інфо.

За його словами, незважаючи на певні невдоволення, повернення кінцевих зупинок на Приміський вокзал неможливе.

«Повернення неможливе, адже є схема, яка повинна працювати з точки зору здорового глузду. Не можна з одного села пускати автобус через Львів в інше село. У Львові є свої маршрути. Ми підемо на інший крок. Частина львівських маршрутів буде продовжена до навколишніх сіл, щоб вони були імплементовані у міську мережу. Думаю, ось це і буде позитивним вирішенням», – сказав Андрій Садовий.

За його словами, в наступному році працюватиме нова система по співпраці з перевізниками. В рамках цього буде напрацьоване і вирішення даного питання.

«Ця вакханалія, яка існувала дуже багато років, повинна бути припинена, тому що як правило, ці автобуси, які з одного села до іншого їздили, були у жахливому стані, не мали якості, жодного контролю. Інколи воно бідне на тих трьох колесах через усе місто повзе і люди в шоці. Є львівська система, яка повинна якісно працювати. Продовжимо львівські маршрути, щоб забирати людей з навколишніх сіл», – додав він.

Він наголосив, що у наступному році у Львові хочуть приступити до реконструкції площі перед залізничним вокзалом.

«Ця площа повинна бути доведена до пуття. Там потрібно будувати великий підземний паркінг. Є наш автовокзал, який повинен більш якісно працювати. Є станції, які працювали, але раніше вони були комунальними, а у 90-х рр. їх продали і зробили приватними. Ось ця система переведення і автостанції, і транспорту з комунальної форми власності у приватну, на превеликий жаль, себе не виправдала, бо через це Львів має дуже багато проблем. По автостанціях ми повинні вийти на комплексну схему розміщення нових АС. Вони повинні мати належну якість надавати послуги», - заявив Андрій Садовий.

Він також наголосив, що АС №3, що на вул. Петлюри, де зараз зупиняються приміські маршрутки, буде працювати там тимчасово.

 «Коли ми затвердимо схему чіткого розміщення автостанцій і думаю, що досить швидко це збудуємо, думаю, буде інша якість сервісу», – зазначив мер Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ