Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Садовий планує цього року дати на ОСББ 10 млн грн

Протягом двох останніх років за кошти міста проведено ремонти у 58 будинках, де створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Торік відремонтовано 35 будинків ОСББ, на що з бюджету міста виділено 2,7 млн гривень. Про це сьогодні, 26 січня під час виїзду в асоціацію ОСББ «Оберіг» повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Міський голова вважає ОСББ єдиним шляхом розвитку комунального господарства Львова. «Таким шляхом йдуть усі європейські країни. мешканці відчувають, що це їхнє, відчувають себе господарями», – каже Садовий.

 

За словами мера, 2009 рік був найкращим для створення ОСББ. Минулого року  у місті створилось 58 об’єднань. Цього року, після того, як буде прийнято міський бюджет, на ремонти будинків ОСББ планують виділити до 10 мільйонів гривень

 

Асоціація ОСББ «Оберіг» створилась 1 лютого 2009 року. Голова Асоціації ОСББ «Оберіг» Стефанія Климко каже, що протягом року за власні кошти відремонтували електрощитові у будинках, дашки над вхідними дверима, замінили поштові скриньки, почали ремонтувати сходові клітки, в деяких будинках замінили каналізаційні та водопровідні труби. коштом Міноборони (будинки належали КЕЧ), замінили ліфти. міська рада виділила на ремонти 200 тис. грн.

 

Оглянувши будинки ОСББ, міський голова дав доручення голові районної адміністрації якнайшвидше вирішити питання ремонту внутріквартальної дороги, яка перебуває у незадовільному стані.

 

В асоціацію входять 4 будинки: вул. Стрийська, 87, 87а, 89, 91. У будинках 330 квартир. Квартирна плата – 1 грн 50 коп., з них – 28 коп. відкладають на ремонт.

 

 

Довідка

 

У Львові 338 ОСББ. У міській раді також функціонує сектор підтримки об’єднань, у якому можуть отримати консультації ті мешканці, які вже створили об’єднання, так і ті, хто тільки збирається. «Гаряча лінія» з питань ОСББ 297-59-95.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ