Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Садовий пообіцяв перейменувати клон «Тюрми на Лонцького»

Сьогодні, 27 січня, під час сесії Львівської міськради депутат міськради від Партії регіонів Тадей Едер звернувся до міського голови Львова Андрія Садового та директора Меморіального музею «Тюрма на Лонцького» Тараса Чолія з проханням усунути юридичні суперечності, які виникли з вини влади міста.

У зверненні Едера йдеться про те, що до нього звернувся директор Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий, який поінформував, що з ініціативи Львівської міськради створено комунальне підприємство «Меморіальний музей «Тюрма на Лонцького».

За словами Тадея Едера, «комунальне підприємство є клоном музею, який очолює Забілий. Більше того, установа під його керівництвом не отримує фінансування з міського бюджету Львова, натомість кошти витрачають на функціонування віртуального музею».

Відповідно, депутат вимагав від Тараса Чолія звіту на сесії міськради щодо використання бюджетних коштів упродовж 2010 року. Також він попрохав перейменувати установу під керівництвом Тараса Чолія та передбачити кошти на функціонування Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" на чолі з Русланом Забілим.

Міський голова Львова Андрій Садовий, реагуючи на запит депутата, зазначив, що за минулої каденції Львівська міська рада утворила комунальну установу "Тюрма на Лонцького" з метою перебрати комплекс, який знаходиться на вул. Бандери, у комунальну власність міста.

«Щоб не створювати юридичних колізій, назву комунального підприємства змінимо обов'язково", - наголосив Андрій Садовий.

Також він повідомив, що на наступне пленарне засідання буде винесено відповідну ухвалу Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ