Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Садовий і конфлікт з ФІДЕ: "Місто заплатить 60 тис. євро?" - "Я такого не говорив"

Міський голова Львова Андрій Садовий у коментарі журналісту Гал-інфо так і не розповів, як саме вирішив проблему з Міжнародною федерацією шахів ФІДЕ, однак запевнив, що місто взяло на себе усі гарантії щодо врегулювання цього питання.
lviv2016.fide.com

Нагадаємо, через борг Федерації шахів України перед  ФІДЕ у розмірі 60 тисяч євро, який виник після львівського матчу за світову шахову корону, Міжнародна федерація шахів обнулила рейтинги українських шахістів, а також заборонила їм брати участь у міжнародних турнірах.

Шахи і Львів: ганьба ціною в 60 тисяч євро

Андрію Івановичу, яким чином вдалося врегулювати конфлікт з ФІДЕ і добитися поновлення рейтингів українських шахістів?

Методом переконання.

Кого?

Тих людей, які приймають рішення.

Можете детальніше про це розповісти?

Некоректно мені, як міському голові Львова, розповідати про врегулювання питання між шаховими федераціями. Шахові федерації потребують підтримки та допомоги. У них працюють творчі люди, яким потрібна допомога. Ми це і робимо.

Ви особисто спілкувалися з представниками ФІДЕ?

Так. Українська шахова федерація не заплатила борг у розмірі 60 тисяч євро. Не знаю, чи вона його заплатить, але є дуже багато механізмів вирішення тієї чи іншої проблеми. Місто взяло на себе гарантії, що проблема буде врегульована згідно чинного законодавства України. У цьому питанні є чимало нюансів. Ним займається мій профільний заступник Андрій Москаленко.

Влада Львова: ми виконали усі зобов’язання перед Федерацією шахів

Можна зрозуміти, що Ви на себе взяли зобов’язання, що борг у ФІДЕ буде сплачений?

Ми дали Федерації гарантії, що будуть вирішені усі проблеми. Федерація – це громадська організація. У нас є міністерство, Адміністрація президента України і голова адміністрації, який очолював оргкомітет турніру. До чемпіонату світу з шахів було задіяно багато людей. Його провели на дуже високому рівні. Це заслуга місцевих органів влади, які свою роботу зробили максимально. Ми побачили, хто є хто, маю на увазі те, хто любить шахи, а хто про них дуже багато говорить. Коли мова йде про імідж нашої держави, я роблю все, щоб він був позитивним.

Що саме за гарантії надало місто? До якого часу питання повинно бути вирішеним?

Розтлумачте суть Вашого запитання. Що Ви хочете почути? Була проблема, однак, вона уже вирішена.

Місто заплатить ФІДЕ 60 тисяч євро?

Я такого не говорив.

Чи були у Вас розмови з президентом Федерації шахів України паном Капустіним? Можливо, знайшли якийсь компроміс у цьому запитанні.

Як на мене, пан Капустін переобтяжений іншими проблемами. Вони для нього не є пріоритетними. Він зі мною не зв’язувався, передзвонив мені зі словами подяки міністр молоді та спорту Ігор Жданов. Зараз хороший настрій мають наші шахісти, які не втратили свої здобутки, досягнені великою працею.

ФІДЕ повірило Вашому авторитету?

Немає запитань, які не вирішуються. Є люди, які хочуть і вирішують. Сьогодні проблеми немає, усі рейтинги ФІДЕ відновлені. Самі шахісти повинні для себе зрозуміти: хто їм допомагає, а хто їх ігнорує.

Богдан Пастернак, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ