Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий рекомендує створювати ОСББ

Місто підтримує ОСББ. У будинку на вул. Трильовського, 16 мешканці цього року створили ОСББ. За кошти з міського бюджету у цьому будинку відремонтовано покрівлю. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

У будинку 82 квартири. Квартирна плата в середньому становить 1,5 гривень за метр кв.

На капітальний ремонт покрівлі з міського бюджету виділено 87 тис. гривень. Роботи розпочали у листопаді. Виконує роботи ПП «Владбудкомфорт».

«Перший позитив, що три місяці назад мешканці цього будинку утворили ОСББ «Ровесник-2». Проходить три місяці від створення ОСББ, а вже є повністю відремонтований дах. З міського бюджету ми виділили 87 тисяч гривень на ремонт даху. Це є найбільший позитив. Тому я рекомендую всім мешканцям всіх будинків створювати об'єднання співвласників, отримувати кошти з міського бюджету і вирішувати всі нагальні потреби, які є в будинку, а не чекати допомоги від когось.

Найкраще переконання створити ОСББ - це прийти туди, де воно вже функціонує та поспілкуватися з керівником об'єднання і всі питання знімуться автоматично. В місті є Ресурсний центр, де можна отримати всі консультації. Якщо буде потреба, то я готовий особисто приїхати до мешканців будинку на збори. Це яскравий приклад, як ефективно можна працювати.

Я негативних відгуків про ОСББ не чув. Можливо існують проблеми з неправильно вибраним керівником, який не може зорієнтуватися у всьому. Але це може бути один варіант на триста об'єднань», - розповів під час візиту до мешканців міський голова Андрій Садовий.

Зараз у місті 380 ОСББ, цього року їх створилось 43. На ремонти об'єднань у 2010 році виділено 6 мільйонів гривень. За ці кошти зроблені ремонти у 43 будинках. Зокрема у 18-ти лагодять покрівлі, у 17 - внутрібудинкові системи, ще у двох проведено реконструкцію системи опалення. Ремонт тепломереж проведено у 4 будинках, загальнобудівельні роботи - у 3 будинках.

За чотири роки у Львові мешканці майже 200 будинків взяли управління у свої руки. За чотири роки у ремонти таких будинків вкладено більше 11 млн гривень. Допомогу отримали майже 100 будинків.

Також цього року в Ратуші створено Ресурсний центр підтримки та розвитку ОСББ. Тут вчать львів'ян як стати повноправним господарем у будинку, допомагають вирішити проблеми, надають інформацію та залучають кошти міжнародних організацій.

Львів другий в Україні за кількістю ОСББ та єдиний, хто виділив гроші на ОСББ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ