Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий розповів, чому Львів не має грошей, щоб заплатити за газ

Як розповідають керівники теплових підприємств міста, держава не в повному обсязі повертає різницю в тарифах на природний газ. Відтак, ЛМКП «Львівтеплоенерго» держава має компенсувати 127 млн грн, а ЛКП «Залізничнетеплоенерго» - 27 млн грн. Як зазначив міський голова Львова, ці кошти підприємства мали б перерахувати НАК «Нафтогаз України». Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми отримали дуже мало коштів – приблизно по 2 млн грн на «Залізничнетеплоенерго» і на «Львівтеплоенерго». Якщо говорити про «Львівтеплоенерго», то більше 120 млн грн – це різниця в тарифах, яка нам не проплачується. Ситуація складна – держава не виконує свої функції з одної сторони, а другий державний орган вимагає виплатити кошти. Як їх платити, якщо нам ці гроші не дали?

Треба, щоб держава 120 млн грн. виділила на «Львівтеплоенерго» і 27 млн грн. на «Залізничнетеплоенерго». Ці кошти одразу пішли б на НАК «Нафтогаз України» за газ, який ми споживаємо.

Є проблеми з лімітами, бо нема проплати за газ. Проплат нема, бо 147 млн грн. різниці у тарифах держава не передала і ми, відповідно, НАК «Нафтогаз України» не заплатили. Два державні органи між собою дебатують, а крайніми, заручниками роблять міста. Це не лише питання міста Львова, така ситуація у всіх містах України. Ми підходимо до цього питання збалансовано, в інтересах громади міста. Люди мають опалення, ситуацію не доводимо до катаклізмів», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«Через різницю в тарифах на природний газ, держава має компенсувати ЛМКП «Львівтеплоенерго» 127 млн. грн», - розповідають у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ