Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий ще не говорив з Дворянин про посаду заступника мера Львова

Міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні, 6 квітня, під час брифінгу, відповідаючи на запитання Гал-інфо, повідомив, що посада заступника міського голови Львова з гуманітарних питань наразі вакантна, і він ще не мав розмови про цю посаду із екс-заступником голови Львівської облради Парасковією Дворянин, яку учора, 5 квітня, звільнили з посади на позачерговій сесії Львівської облради.

«Я хотів би цю вакансію заповнити якомога скоріше. Веду перемовини. Ви розумієте, що охочих дуже не багато, які  мали би фах, таланти і здібності. Це треба  витрачати дуже багато зусиль і часу, щоби переконувати людей, щоб вони готові були сюди йти і кожен день спілкуватись з правоохоронними органами, давати відповіді на дуже складні питання, бути крайнім за все, що робиться в місті. Це дуже не просто», - сказав Андрій Садовий.

На запитання Гал-інфо про ініціативу депутатів Львівської міської ради щодо пропозицій призначити на цю посаду екс-першого заступника голови Львівської облради Парасковію Дворянин Андрій Садовий відповів, що про це ще не говорив з нею.

«Я на цю тему з нею ще не спілкувався. Я обурений тим рішенням, яке вчора прийняли депутати обласної ради. На мою думку, це не гідне рішення. Ополчитися проти жінки, яка чесно і гідно працює, виконує свою роботу... Я вважаю, вони зробили дуже не правильно

На прохання прокоментувати слова голови Львівської облради Олександра Ганущина, який неодноразово повторював, що Андрій Садовий незадоволений роботою фракції «Самопоміч» в облраді, він відповів: «Ні. Я мав з ним різні розмови, але це були не ті розмови, які я буду сьогодні коментувати. Я вважаю, що це не правильний крок, і я йому про це говорив неодноразово. Я казав йому, що ви робите велику помилку, звільняючи Парасковію Дворянин. Я говорив це йому і говорив це Білоусу (новопризначений перший заступник голови ЛОР Андрій Білоус, - ред), бо вони між собою достатньо добре знайомі і це є нечесно, не морально. Я взагалі не можу зрозуміти хлопців, що їм там було пороблено перед Паскою. Я розумію, що тиск з Банкової надзвичайно великий, але екстрено скликати сесію, щоб термінового її звільнити… Ну а глузд? Щось десь сталося».

Зазначимо, що зараз обов’язки заступника міського голови з гуманітарних питань виконує директор департаменту гуманітарної політики Галина Слічна.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 5 квітня, під час позачергової сесії  Львівської обласної ради  депутати заслухали звіт  Парасковії Дворянин та визнали його незадовільним. Після цього відбулося таємне голосування, і депутати звільнили Парасковію Дворянин з посади.

Також депутати таємним голосуванням обрали новим першим заступником голови Львівської облради депутата "Народного контролю" Андрія Білоуса, який є кумом Андрія Садового.

Також додамо, що напередодні пленарного засідання сесії Львівської міської ради, відбулась нарада голів трьох фракцій Львівської міської ради БПП «Солідарність»,  «Громадський рух «Народний контроль», політичної партії «Громадянська позиція». За підсумками наради керівники  фракцій, зокрема, повідомили про  консолідоване рішення щодо бачення посади заступника міського голови Львова з гуманітарних питань, яка є вакантною. Вони запропонували цю посаду Парасковії Дворянин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ