Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий стоїть на своєму: евакуатори у Львові не побороти

Як вже повідомлялось, виконавчий комітет прийняв рішення «Про затвердження положення про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення безперешкодного функціонування транспортної інфраструктури міста Львова». Це положення удосконалили відповідно до рішення суду, опрацювали його з прокуратурою та Львівським міським управлінням міліції, ДАІ.

«Єдина зміна у роботі евакуаторів - рішення про переміщення транспортного засобу приймає уповноважена особа представник ДАІ. Перед тим, як він приймає рішення, має бути акт про встановлення перешкод, який приймається уповноваженою особою ЛКП «Львівавтодор», підписується цей акт представником управління транспорту та зв’язку, або представником управління з надзвичайних ситуацій, або представником районної адміністрації. Це є підставою для складання акту огляду та тимчасового затримання транспортного засобу. Цей акт складається представник ДАІ, підписують два свідки та підписує представник, що здійснює переміщення, тобто ЛКП «Львівелектротранс». Представник ДАІ викликає евакуатор для переміщення транспортного засобу.

Якщо водій приходить на місце, то складається протокол про адміністративне правопорушення і машину не евакуйовують. Якщо водія немає, машина зберігається на спеціальному майданчику на вул.Городоцькій, 185. Водія інформують за допомогою інформаційної таблички, яку залишають на місці, де був автомобіль, повідомляють на гарячу лінію міста, що транспортний засіб евакуйований і знаходиться на штрафмайданчику», - розповів заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Мирослав Гавриляк.

Випадки, коли транспортний засіб буде примусово переміщений: якщо він спричинює виникнення надзвичайних ситуацій на вулицях міста, перешкоджає дорожньому руху автотранспорту, міського пасажирського транспорту та припаркований не у спеціально відведених місцях, знаходиться над люком пожежного гідранта у безпосередній близькості, яка не дає можливості встановлення пожежної колонки, під час реагування на надзвичайні події, аварійні ситуації.

Нагадаємо, що під тиском громадськості роботу евакуаторів у Львівові кілька разів припиняли як незаконну. Однак міський голова Андрій Садовий затято стоїть на своєму: евакуатори у Львові мають бути.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ