Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий стверджує, що володів не всією інформацією щодо процедури формування тарифів, коли їх затверджував виконком міськради — Тедор Дяків

Коли виконком затверджував тарифи на тепло, міський голова Садовий володів не всією інформацією щодо процедури їх формування, — заявив сьогодні, 24 жовтня, депутат Львівської міської ради, голова „Асоціації платників податків” Теодор Дяків. За словами Дяківа, принаймні так міський голова запевнив вчора, 23 жовтня, членів фракції БЮТ в ЛМР під час зустрічі з ними.
„Міський голова не знав дуже багато аспектів, пов’язаних із формуванням тарифів, зокрема про результати діяльності депутатської комісії з цього питання, а також рзультати перевірки контролюючих органів. Отож, як пообіцяв голова міста, на наступну сесію міської ради буде винесено питання про звіт всіх комісій, які вивчали питання формування тарифів. Поряд з тим, якщо так є на справді і Андрій Садовий не до кінця володіє ситуацією, то, я вважаю, що він свідомо самоусунувся від цього питання”, — говорить Теодор Дяків.
Нагадаємо, 20 жовтня виконком Львівської міської ради встановив двоставкові тарифи на теплоенергію та гарячу воді для населення. Так, для споживачів ЛМКП „Львівтеплоенерго” тариф на тепло становить 181,79 грн за Гк, а для ЛКП „Залізничтеплоенерго” — 183,65 грн за Гк. В тарифі закладено сто відсотків вартості теплової енергії, тобто жодних відшкодувань з боку міського бюджету не передбачено.
  Як заявив Теодор Дяків, виконавчі органи влади допустили грубі порушення не тільки під час прийняття тарифів, але і вдалися до маніпуляцій, щоб приховати, що саме це питання розглядатимуть в п’ятницю на виконкомі.
„В порядку денному минулого виконкому нема питання про встановлення тарифів, а крім цього, я спеціально цікавився, чи будуть його розглядати, бо ми передбачили, що виконком може вдатися до подібних маніпуляцій. Всі, кого я не питав, сказали, що це питання виконавчий комітет розглядатиме, але не минулої п’ятниці”, — заявив Теодор Дяків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ