Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий взявся реанімувати "мертвий" проект трамваю на Сихів

Сьогодні, 23 січня, під час брифінгу відповідаючи на запитання Гал-інфо міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що Німецький уряд та Європейський банк готові фінансово підтримати реалізацію у Львова проекту «Трамвай на Сихів». Якщо проект підтримають депутатии, то його реалізацію розпочнуть вже цього року.

«Цього року ми плануємо цей проект реалізувати. Маємо підтвердження від Німецького уряду по гранту – близько 6 млн євро, є також підтвердження Європейського банку про кошти, які вони готова давати як позику на 10 років. Ще має бути співфінансування з львівського міського бюджету. Це дуже важливий проект. Повернемось до нього – це не означає, що завтра ми будемо рити землю та прокладати комунікацію. Закінчилась робота над проектом, мають бути відповідні тендерні процедури. Також важливо, щоб депутати це підтримали. Сьогодні є різні думки. Весь світ б’ється за кошти Європейського банку, міста світу вважають за великий успіх співпрацювати з Європейським банком, а в нас деякі кажуть може нам не треба. Якщо ми зараз візьмемо ці кошти, то через 10 років вони знеціняться, адже з кожним роком зростає вартість матеріалів та робочої сили і віддавати треба буде меншу суму. Деякі депутати цього не розуміють напривеликий жаль. Говорять про борги міста. Та в нас місто має мінімальну суму боргів в порівнянні з іншими містами», - сказав Андрій Садовий.

Нагадаємо, що у Львові вже кілька мільйонів гривень «закопали» у цей проект. Планували продовжити лінію трамвайного маршруту №4 на Сихів, до «Санта-Барбари».

Довідка.

«Трамвай на Сихів» - містобудівний інфраструктурний проект прокладання трамвайної лінії на Сихів, покликаний розв'язати транспортні проблеми найбільшого житлового масиву Львова з населенням більше 100 тисяч осіб. Згідноз основним проектом, колія має пройти вул. Василя Стуса та пр. Червоної Калини. (Прес-служба Львівської міської ради).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ