Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Садовий запевнив, що місто розрахувалося з підрядниками об`єктів до Євро-2012

Внаслідок дій Держказначейства Львів щодня втрачає 68 тисяч гривень. Про це сьогодні, 26 січня, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

За словами Садового, місто не може розмістити на депозиті в «Укрексімбанку» кошти від продажу облігацій. Відтак, не отримує відсотків по депозиту.

 

Також, наголосив мер, місто поплатило 4,7 мільйона гривень за прибирання від снігу, однак вони досі не надійшли виконавцям робіт. «Я вдячний комунальникам., що вони, не отримуючи по півтора місяця зарплату, все одно виходять і працюють», –каже він.  

 

Водночас Садовий запевнив:: по об’єктах, які будуються до Євро-2012, проблем з фінансуванням немає, з підрядниками розрахувалися авансовими платежами.

 

Нагадаємо, як повідомила прес-служба Львівської міськради, державне казначейство використало на інші цілі кошти, передбачені на будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові. На сьогодні Львівська міськрада не має змоги оперувати власними коштами в розмірі 100 млн. грн., які отримані від продажу облігацій і які передбачені на будівництво стадіону до Євро-2012, - повідомили в мерії.  «Поки не має закритих актів виконаних робіт, Львівська міська рада вирішила, щоб ці гроші не лежали просто так, розмістити їх в Укрексімбанку під 17% та забезпечити додаткові надходження до бюджету. Але Державне Казначейство забрало і використало ці гроші на інші цілі, не виконуючи платіжні доручення та порушуючи Конституцію України та Бюджетний кодекс. Від таких дій місто втрачає щодня близько 70 тис. грн.», — сказав директор департаменту фінансової політики Львівської міськради Олег Іщук. Львівська міськрада звернулось з листом щодо цієї ситуації до Кабінету міністрів України.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ