Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сакральна жертва, Україна, ісламісти, - версії вбивства Нємцова від Слідкому РФ

Слідчий комітет Росії назвав основні версії вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова.

"Допитані свідки та очевидці події. До речі, можу вже зараз сказати, що крім супутниці Бориса Нємцова, яка знаходилася безпосередньо з ним на Великому Москворецькому мосту, є й інші очевидці цього злочину, які також дають необхідні свідчення. Також фахівці працюють над деталізацією всіх телефонних з'єднань безпосередньо до і в момент злочину, в прив'язці до місця його скоєння. Зараз вивчаються записи камер відеоспостереження по всьому маршруту слідування Бориса Нємцова. Стрілянина велася, імовірно, з пістолета Макарова. При огляді місця події вилучено 6 гільз 9-міліметрового калібру, причому характерно , що магазин був сформований з гільз різного виробника ", - заявив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, інформує Цензор НЕТ з посиланням на прес-службу Слідкому РФ.

Маркін каже, що злочин було ретельно сплановано. За даними слідства, Борис Нємцов прямував з супутницею в свою квартиру, яка знаходиться недалеко від місця події. "І очевидно, що організатори та виконавці цього злочину були обізнані про маршрут".

"Що стосується мотивів злочину. На сьогоднішній момент слідство розглядає кілька версій: вбивство як провокація для дестабілізації політичної обстановки в країні, і фігура Нємцова могла стати своєрідною сакральною жертвою для тих, хто не гребує жодними методами для досягнення своїх політичних цілей. Ретельно відпрацьовується також і версія, пов'язана з ісламсько-екстремістським слідом. Справа в тому, що у слідства є відомості про те, що Нємцов отримував погрози у зв'язку з його позицією щодо розстрілу журналістів редакції журналу "Шарлі Ебдо" в Парижі. Крім того, перевіряється версія, пов'язана з внутрішньоукраїнськими подіями. Не секрет, що серед обох конфліктуючих сторін є дуже радикальні персонажі, що не підкоряються жодній владі. Але не виключені, звичайно ж, і версії, пов'язані з комерційною діяльністю Нємцова і особистою неприязню до нього, а також і інші побутові версії. Всі вони будуть ретельно перевірені. До розслідування підключені кращі сили СК і МВС Росії. Будуть використані всі передові технології і сучасна техніка, що знаходяться в розпорядженні криміналістів СКР ", - наводить прес-служба слова Маркіна.

Цензор НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ