Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сакварелідзе хоче публікувати дані про родичів чиновників прокуратури

Заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе має намір вивчити та оприлюднити родинні зв'язки всіх посадових осіб прокуратури при підготовці до конкурсу на посади в місцеві прокуратури, - Лівий берег.

"Це питання вже вирішене, потрібно рухатися вперед. Тож тести - це найменша проблема і загроза для прокуратури, головна загроза - корупція. Ми муситимемо глибоко вивчити родинні зв'язки, наприклад, прокурорських працівників, тому що фактично у всіх посадових осіб їхні близькі родичі також працюють в прокуратурі на місцевому чи регіональному рівні. Звичайно, їх цікавить і хвилює результат. Я не хочу заглиблюватися в цей процес, але оскільки нам все одно доведеться це зробити - ми будемо вивчати і оприлюднювати всі сімейні і родинні зв'язки всіх посадових осіб прокуратури України", - сказав він.

Сакварелідзе розповів, що в розробці тестів брала участь професура, і він здивований заявами про те, що наукові співробітники до їх розробки не залучалися.

"У мене є конкретний список, який надала міжнародна організація зі співробітництва у сфері боротьби з корупцією. Вони розробляли ці тести разом із професорами. Я ще раз повторюю, неправильно, коли перший заступник генпрокурора з таких питань проводить службові перевірки. Всі такі питання я готовий вирішувати на зустрічах, ділових обговореннях, як зазвичай відбувається в будь-якій країні, іншому державному чи приватному закладі. Так повинна працювати прокуратура", - зазначив заступник генпрокурора.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ