Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сакварелідзе: Шокіну доведеться визначитися, з ким він у ГПУ

Перший заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе вважає, що його начальнику Віктору Шокіну доведеться визначитися, кого він підтримує у нинішньому конфлікті у ГПУ. Як написав на своїй сторінці у Facebook депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко, про це Сакварелідзе заявив під час засідання антикорупційного комітету Верховної Ради.

"Шокіну доведеться робити вибір, з ким він у Генеральній прокуратурі", – сказав він.

Сакварелідзе додав, що у вівторок Шокін вже робив такий вибір, закривши кримінальну справу щодо слідчих ГПУ і СБУ, які затримали двох корумпованих прокурорів.

Також Сакварелідзе додав, що наразі між ним і Шокіним немає такого конфлікту, який би унеможливив подальшу спільну роботу.

Як відомо, заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

У вівторок стало відомо, що Шокін і його заступник Володимир Гузир здійснюють тиск на слідство та суди для зняття обвинувачень з затриманих чиновників і для переслідування слідчих та прокурорів, які проводили спецоперацію.

У коментарі "УП" Шокін, і його інший заступник Юрій Столярчук запевнили, що не тиснуть на слідчих і жодних кримінальних справ щодо них немає.

Однак ще один заступник Шокіна – Віталій Касько, який також брав участь у спецоперації проти корумпованих прокурорів, підтвердив факт тиску на слідчих і їхнє кримінальне переслідування з боку керівництва ГПУ.

Ввечері вівторка прес-служба президента поширила прес-реліз про його зустріч з Шокіним і Сакварелідзе, у якому всі сторони запевнили, що конфлікту немає.

Українська правда

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ