Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Самбірська міська рада поки що не планує грандіозних дійств з нагоди 120-ї річниці від дня народження Леся Курбаса

Самбірська міська рада поки що не планує грандіозних дійств з нагоди  120-ї річниці від дня народження Леся Курбаса — про це «Гал-info» повідомила  начальник управління культури Самбірської міської ради Оксана Фарович. Щоправда, як і кожного року, передбачається проведення літературно-музичних свят і мистецьких акцій.
 Як зазначила начальник управління культури, наразі міська рада не займається підготовкою цьогорічного ювілейного святкування.
 «У нас існує інша проблема – впорядкування музею Леся Курбаса. У будинку, де жив театральний діяч, сьогодні живуть дві сім’ї. Вхід у них спільний. Оскільки це пам’ятка архітектури, то про подальше їх проживання у цьому приміщенні мова йти не може. Сьогодні цим питанням займаються  юристи міськради», — розповіла вона.
Лесь Курбас (Олександр-Зенон Степанович) народився 25 лютого 1887 року в місті Самбір Львівської області у родині акторів галицького театру Степана та Ванди Курбасів (за сценою Яновичі). Навчався він у Тернопільській гімназії, у Віденському та Львівському університетах.
     Лесь Курбас був засновником спочатку політичного (1922-1926), а потім і філософського (1926-1933) театру в Україні. У виставах свого філософського театру «Березіль» (Харків) Курбас малює всесвіт, де головним стає особлива довіра до  життя людини у всіх його суперечностях.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ