Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Самопоміч» не виходить з коаліції, але наполягає на новому уряді та прем'єрі

«Що стосується виходу з коаліції, то такого рішення фракції не було. Ми про це багато дебатували, але рішення такого фракція не приймала», – сказав у коментарі Гал-інфо голова Виконавчого комітету партії «Об’єднання «Самопоміч» Олег Лаврик.
Гал-Інфо

Воднораз він наголосив, що фракція наполягатиме на зміні уряду, в тому числі й особи прем’єр-міністра.

«Минулого тижня на засіданні фракції ухвалене рішення про те, що ми вимагаємо відставки уряду та формування нового уряду на чолі з новим прем’єр-міністром. Цей уряд показав неефективну роботу, й ми надалі не хочемо бути дотичними до його роботи. Тому ми також відкликаємо міністра АПК Олексія Павленка», – сказав Олег Лаврик.

Він зазначив, що в новому уряді «Самопоміч», як і раніше, не претендуватиме більше, ніж на посаду одного міністра.

«Якщо буде сформовано новий уряд і за умови, що буде новий прем’єр-міністр, ми можемо потенційно делегувати не більше як одного міністра в новий уряд. Це неправильно, якщо одна з найменших за кількістю депутатів фракція брала б на себе непропорційно велику відповідальність. Ми вважаємо, що коаліційний уряд має очолити представник найбільшої фракції, або однієї з двох найбільших фракцій, і ввесь Кабмін має бути сформований саме цими двома фракціями. Ми готові їм в цьому допомогти, щоб сформувати якісний уряд, але не хочемо перетягувати на себе ковдру», – зазначив Олег Лаврик.

При цьому він відкинув побоювання деяких депутатів, що знайти голоси на відставку Яценюка реально, а от голоси на призначення його наступника – ні.

«Просто є небажання віддавати владу, прощатися з корупційними схемами, які були напрацьовані за цей період часу. Тому представники «Народного фронту» озвучують позицію, що якщо не буде Яценюка, то вони не братимуть участі в голосуванні. Але це просто шантаж інших членів коаліції і маніпуляція громадською думкою. Думаю, що в контексті перемовин щодо умов роботи існуючої коаліції можна з усього дійти згоди. Ми також маємо кандидатуру, але наразі я не можу озвучити прізвища», – сказав голова Виконавчого комітету партії.

При цьому він наголосив, що заяви та дії, вчинені фракцією «Самопоміч» на минулому тижні, спричинилися до того, що активізувалась робота Ради коаліції.

«Після наших заяв минулого тижня тричі збиралася Рада коаліції. Добре, що починається якийсь процес переговорів. Тому що протягом останніх кільканадцяти місяців засідань, які би давали можливість хоча б сідати й дебатувати, не було. Наші дії дали можливість хоча б сісти й говорити про можливість існування коаліції в тому форматі, в якому вона існує. Тому ми закликаємо всі фракції коаліції написати нову коаліційну угоду, оскільки написана півтора роки тому угода потребує певних корегувань», – зазначив політик. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ