Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Санстанція закрила харчоблок та пральню Львівської обласної клінічної лікарні

Головний державний санітарний лікар Львівської області виніс постанову про тимчасове припинення функціонування пральні та харчоблоку Львівської обласної клінічної лікарні. Це пов’язано зі значними порушеннями умов утримання та лікування хворих, які виявили санепідстанція. Обстеження проводили за зверненням депутата Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Михайла Блавацького, – повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Нагадаємо, що депутат Михайло Блавацький оприлюднив на сесії Львівської обласної ради факти безгосподарності у Львівській обласній клінічній лікарні, а також надіслав звернення до головного санітарного лікаря області щодо порушень у медичному закладі.

 

Як стверджує головний санітарний лікар області Роман Павлів, факти, викладені у депутатському зверненні, «частково підтвердилися».

 

«Встановлено, що приміщення пральні перебувають у неналежному технічному стані, - йдеться у листі за підписом Романа Павліва, - підлоги і стелі порушені, уражені пліснявою, почорнілі, відсутнє гігієнічне покриття, … наявні щілини, тріщини, відшарування».

 

Також виявлено, що із шести пральних агрегатів три не функціонує, а ті, що працюють, не відповідають технічним вимогам - застарілі, негерметичні, протікають. Технічний ліфт, яким випрану білизну мали б подавати на другий поверх для сушіння і прасування, не працює, для прасування білизни використовують застарілий прасувальний прес. Не працює вентиляція, санвузол і душова мають понищені покриття стін і стелі, санітарно-технічне обладнання несправне, а приміщення пральні впродовж 2006-2009 років не ремонтували.

 

Санітарна інспекція зафіксувала, що у харчоблоці не функціонує механічна вентиляція, стіни і стеля виробничих, складських приміщень уражені пліснявою, чорні. Не працюють три холодильні камери на складі, двері холодильних камер прогнилі, нещільні, в м’ясо-рибному цеху та цеху холодних закусок відсутнє холодильне обладнання тощо.

 

За результатами розгляду звернення, облсанепідстанція застосувала до посадових осіб лікарні заходи адміністративного впливу. Також притягнуто до адміністративної відповідальності директора ТзОВ «Абсолют МЕД», який без погодження нормативно-технічної документації встановлює в неврологічному відділенні комп’ютерний томограф. Тимчасово заборонено реконструкцію приміщень під кабінет комп’ютерної томографії. Держсанепідслужба контролюватиме виконання приписів та постанов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ